ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA U POLUFINALU PLEJ – OFA

Posle večerašnjih utakmica poznata su tri učesnika polufinala plej-ofa Superlige Srbije za odbojkašice, a to su lajkovački Železničar, Ub i Crvena zvezda. Ove ekipe su opravdale uloge velikih favorita i maksimalnim rezultatom dobile revanš mečeve. Izvesno je da će od sutra uveče učesnik polufinala biti i Jedinstvo iz Stare Pazove.

Lajkovčanke su večeras u zemunskoj dvorani Master ponovo savladale crno-bele maksimalnim rezultatom. Agresivno su ušle u duel i već u ranoj fazi prvog seta stekle zavidnu prednost. Sve do samog kraja nisu dozvoljavale protivničkoj ekipi da se vrati u set. Stigao je gostujući tim do velikih 12 set lopti, a as-servisom Stanojević i do 1:0. Pružio je Partizan veći otpor u drugom periodu. Imao je Železničar minimalnu prednost tokom većeg dela, ali je tim koji predvodi Darko Zakoč uspeo da izjednači, a zatim i preokrene rezultat u svoju korist. Ipak, pri rezultatu 20:18 za crno-bele, Železničar je napravio šest uzastopnih poena, a zatim je i duplirao prednost. Bila je odlučna ekipa Banka Kovačevića da završi utakmicu u tri seta i dala je svoj maksimum u poslednjem setu. Sjajne su bile odbojkašice Železničara sa servis linije, a još bolje u napadu. Došle su do osam meč lopti, a uspešnim blokom Ane Antonijević trijumfovale su maksimalnim rezultatom.

Branko Kovačević, trener Železničara, istakao je kako je zadovoljan večerašnjom pobedom, kao i prolaskom u polufinale. „Vrlo bitna pobeda, da smo uspeli da završimo posao u dve pobede. Imamo vremena malo i da se pripremimo i oporavimo za polufinale. Prvi set zaista naša fantastična igra, možda i najbolja ove sezone. Uspele su ostale devojke da pokriju slabije prisustvo Madan kad je izašla i vrlo sam zadovoljan ovom pobedom večeras.“

Čak 27 poena večeras je osvojila fenomenalna Aleksandra Uzelac, najperspektivnija odbojkašica Srbije. Otkada je dobila veću minutažu Mina Stanojević dokazuje raskošni talenat, tako da je večeras bila drugi strelac ekipe sa 13 poena, dok je Kanađanka Veltman osvojila 10.

Jeste bilo borbe u Obrenovcu, ali ne i  neizvesnosti kakvu su najavljivale domaće odbojkašice. Ub je pobedio sa 3:0, kao i Crvena zvezda ekipu Spartaka u Subotici. Jedinstvo je u prvom meču u Sremskoj Mitrovici slavilo sa 3:0, pa očekuje ubedljivu pobedu i pred svojim navijačima u subotu uveče.

Prve polufinalne utakmice na programu su 6. aprila, a revanši su zakazani tri dana kasnije. Eventualne treće utakmice odigraće se 12. aprila.

Related posts

Leave a Comment