RUTINSKA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA NA STARTU PLEJ-OFA

U prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije za odbojkašice večeras je Železničar, pred svojim navijačima, ubedljivo pobedio Partizan sa 3:0, po setovima 25:14, 25:16 i 25:19.

I ostali favoriti opravdali su svoju ulogu, tako da je Crvena zvezda pobedila Spartak sa 3:0, dok je Ub imao malo više posla – savladao je TENT sa 3:1. Ubljanke su vodile 2:0, a Obrenovčanke su uz malo sreće mogle da dođu do petog seta. Jedinstvo dočekuje Srem sutra uveče od 18 časova.

Malo više od sat vremena trebalo je lajkovačkim odbojkašicama da dobiju prvi četvrtfinalni meč. Prvi set im je rutinski pripao, lako su održavale prednost od 8-9 poena do kraja. U drugom dolazi do opuštanja, koje se moglo i očekivati, što su gošće iskoristile i u jednom trenutku povele sa 13:12. Trebalo je malo vremena Železničaru da se vrati u ritam, a onda fantastična Aleksandra Uzelac osvaja tri poena, dok Mina Stanojević izvanrednim servisima pokazuje svoj veliki potencijal i potpuno razbija prijem Partizana. Tako je domaći tim osvojio devet vezanih poena i osvojio drugi set. U poslednjem setu Partizan se takođe držao do sredine, a onda sastav Branka Kovačevića dodaje gas i privodi meč kraju bez većih problema.

Večeras u ekipi Železničara ravnomerna raspodela poena. Najefikasnija je bila Uzelac sa 14, dok su Rozales, Veltman, Savićević i Mina Stanojević osvojile po 10. U odsustvu Vanje Ivanović (završena sezona zbog povrede ligamenata) i povređene Tanje Stanojević, ukazanu priliku odlično su iskoristile Valerija Savićević i Mina Stanojević. Od njih dve bi se mogao (i mora) očekivati značajan doprinos u plej-ofu.

Revanš utakmica u Beogradu najavljena je za 31. mart od 20 časova.

Related posts

Leave a Comment