ZAVRŠNICA POETSKOG KONKURSA BIBLIOTEKE

Na Svetski dan poezije, proglašene su nagrade i dodeljene pohvalnice učesnicima Poetskog konkursa za osnovce sa područja lajkovačke opštine, na temu ”Moj ljubimac” koji je realizovala Gradska biblioteka Lajkovac, u cilju promocije književnog stvaralaštva dece i kao jedan od boljih načina da se knjiga što više približi deci.

Dodela nagrada pobednicima konkursa upriličena je povodom Svetskog dana poezije, prvog dana proleća, na otvorenom – na platou lajkovačke biblioteke.

Prvu nagradu osvojio je Lazar Brdarić, učenik IV/5 (mentor učiteljica Gordana Stanojević), a druga nagrada pripala je Đurđi Brdarić III/5 (mentor učiteljica Biljana Perić). Dodeljene su dve nagrade za treće mesto: Anđeli Radivojević III/1 iz Jabučja (mentor učiteljica Nataša Bajić Milivojević) i Andreju Rakiću I/8 (mentor učiteljica Katarina Marković).

Pobednicima konkursa uručene su diplome, a svim učesnicima konkursa dodeljene su pohvalnice, kao i njihovim mentorima. Uručene su četiri diplome, 12 pohvalnica učenicima i 4 pohvalnice mentorima nagrađenih učenika.

Inače, na konkursu je učestvovalo 11 učenika iz škole u Pepeljevcu, 4 učenika iz škole iz Donjeg Lajkovca (IO OŠ “Mile Dubljević) i jedna učenica iz OŠ “Dimitrije Tucović” Jabučje.

Prispele radove ocenjivao je žiri, koji je imenovala Gradska biblioteka Lajkovac, a žiri su činili: Daren Milivojević, Snežana Joksimović i Marina Pažinović.

Završnica Poetskog konkursa protekla je u lepoj atmosferi, uz muzičku pratnju mladog gitariste Todora Tabića, koji je takođe dobio pohvalnicu od organizatora manifestacije.

Svi nagrađeni su pročitali svoje pesme, kao i većina učesnika konkursa, nakon čega su ostali na kratkotrajnom druženju na platou biblioteke.  

Završnicom Poetskog konkursa, lajkovačka biblioteka je obeležila Svetski dan poezije.

Related posts

Leave a Comment