ŽELEZNIČAR POBEDIO BATAJNICU SA 3:1

Uz više napora nego što se očekivalo odbojkašice Železničara pobedile su AS Batajnicu u pretposlednjem 21. kolu Superlige Srbije. Domaća ekipa prepustila je gošćama prvi set, treći je bio neizvestan i dobile su ga na razliku, tako da je konačni rezultat bio 3:1 (21:25, 25:14, 26:24 i 25:13).

U sastavu Železničar poenterski najraspoloženija bila je Kanađanka Veltman sa 19, Uzelac je osvojila 15, Rozales 12, Tanja Stanojević 11, Mina Stanojević i Antonijević po 5, Savićević 2 i Kostadinović 1. Šef stručnog štaba Branko Kovačević pružio je priliku i odbojkašicama sa manjom minutažom, a zbog povrede izostala je Vanja Ivanović, standardni primač.

Ostali rezultati 21. kola: Crvena zvezda – TENT 3:0, Spartak – Partizan Efbet 3:1, Ub – Novi Sad 3:0, Srem – Inđija 3:2 i Jedinstvo – Omladinac 3:1.

U direktnom duelu protiv Inđije Srem je, predvođen trenerom Mirjanom Musulin, obezbedio igranje u plej-ofu, tako da su sada sigurni učesnici: Železničar, Jedinstvo, Ub, Crvena zvezda, Spartak, TENT i Srem. Spartak je preuzeo peto mesto od TENT-a i tako će verovatno i ostati, jer Obrenovčanke u poslednjem kolu dočekuju Ub, koji je favorit i pobeda mu je neophodna da sačuva treću poziciju.

U poslednjem kolu Železničar gostuje Partizanu i neophodna je pobeda da zadrži prvo mesto pred početak plej-ofa. Partizan trenutno zauzima osmo mesto, koje vodi u razigravanje, a pobedu manje ima Inđija, koja u poslednjem kolu dočekuje Spartak.

Related posts

Leave a Comment