UBEDLJIVA POBEDA U OBRENOVCU

Zahuktala lajkovačka lokomotiva i dalje ne zna za prepreke: u 20. kolu Superlige Srbije odbojkašice Železničara sinoć su u Obrenovcu ubedljivo savladale TENT sa 3:0, po setovima 14:25, 18:25 i 24:26. Tako je Železničar izuzetno uspešno završio seriju mečeva sa jačim protivnicima, pobedivši zaredom Crvenu zvezdu, Ub i TENT.

Ovo je sedamnaesta uzastopna pobeda odbojkašica Železničara u prvenstvu 2022/23, u kojem su poražene samo jednom: od Jedinstva iz Stare Pazove.

Sa realno očekivanim pobedama u poslednja dva kola, biće to verovatno najuspešniji nastup Železničara otkada se takmiči u Superligi. Naravno, preostaje najbitniji deo u kojem treba potvrditi sve do sada prikazano, a to je plej-of.

Ubedljivo najefikasnija u lajkovačkom timu bila je Aleksandra Uzelac sa 20 poena. Veltman je osvojila 13, Rozales 8, Antonijević i Stanojević po 5 itd. Za Obrenovčanke Kurtagić je osvojila 13, Mijatović 11, a Cvetković 9.

Ostali rezultati 20. kola: Ub – Crvena zvezda 3:1, Inđija – Jedinstvo 0:3, AS Batajnica – Spartak 0:3 i Partizan Efbet – Srem 3:0. Novi Sad i Omladinac igraju danas.

Železničar je i dalje prvi sa pobedom više od Jedinstva. Pobedom protiv Crvene zvezde, u uzbudljivom meču kojem su povele Beograđanke, Ub je preoteo treće mesto. Ove dve ekipe imaju isti broj pobeda, ali Ubljanke bod više. Posle ovog kola Spartak se izjednačio po broju pobeda sa timom iz Obrenovca, kojeg očekuju teške utakmice protiv Zvezde i Uba, tako da je velika verovatnoća da će Subotičanke preuzeti petu poziciju. Za sedmo i osmo mesto boriće se Partizan i Srem, a može da se umeša i Inđija.

U poslednja dva kola Železničar dočekuje pretposlednju Batajnicu i gostuje osmoplasiranom Partizanu.

Related posts

Leave a Comment