ŽELEZNIČAR POBEDNIK KOMŠIJSKOG DERBIJA SA UBLJANKAMA   

Ekipa Železničara bila je neumoljiva i protiv osvajača Kupa Srbije!

Frenetičnim aplauzom Lajkovčani su večeras, u skoro ispunjenoj Sportskoj hali, pozdravili odbojkašice Železničara nakon pobede u derbiju protiv odličnog Uba, aktuelnog osvajača Kupa Srbije. Posle puna dva sata velike borbe, sa dosta uzbuđenja, preokreta i drame, Železničar je slavio sa 3:1, po setovima 23:25, 27:25, 25:18 i 33:31. Šesnaestom uzastopnom pobedom sastav Branka Kovačevića je zadržao lidersku poziciju, sa izglednim šansama da je zadrži do početka plej-ofa.

Gledali smo večeras sudar dva kvalitetna, snažna i dobro pripremljena tima. U prvom setu videli smo izjednačenu igru, sve negde do 20 poena, posle čega je Ub stvorio prednost od 23:19, Železničar izjednačio, a posle servis grešeke Ivanovićeve i poena Čeličeve Ub osvaja prvi set. U drugom delu velika drama: Lajkovčanke su prokockale čak osam poena prednosti, vodile su 18:10 i 20:13, da bi dozvolile Ubljankama da izjednače na 23:23. Onda se igralo poen za poen, a Železničar dolazi do izjednačenja zahvaljujući tri uzastopna poena sjajne Vanje Ivanović, junakinje utakmice.

Ub je poveo na početku trećeg seta, ali je onda je krenula furiozna igra Železničara, uz veliku podršku publike (kakvu je imao od starta meča) i veliku razliku koja nije ispuštena do kraja. U ovom setu smo na momente gledali „atomsku“ odbojku uz mnogo požrtvovanja, snažnih udaraca i dobrih odbrana na obe strane.

I četvrti set je, takoreći bespotrebno, otišao u dramatičnu završnicu. Domaće odbojkašice su konstatno imale prednost od tri-četiri poena, bile su u nekom svom ritmu, a igračicama Uba kao da je malo splasnula energija posle izgubljenog prethodnog seta. Međutim, sa nekoliko grešaka, pre svega dekoncentrisanim prijemom, dozvolile su gostujućoj ekipi da ih stigne.

Iskusna ekipa Uba je više puta pokazala da joj ne treba mnogo da se vrati u meč, povela je imala čak šest set lopti, ali ih na sreću nisu iskoristile. Železničar je osvojio svoju treću set-meč loptu. Uzelac i Ivanović bile vrlo sigurne na smeču, proradila je i Rozales, a poslednji poen osvojila je Stanojević dobrim blokom. Ovaj set je stvarno bio neizvestan i uzbudljiv, trajao je čak do 33 poena i čini se da je publici uz ovakav finiš pobeda bila slađa.

Utakmicu je možda najbolje okarakterisala izjavom Tanja Stanojević, odbojkašica Železničara. “Jako važna pobeda za nas, zadržale smo prvu poziciju na tabeli. Čestitala bih ekipi Uba na zaista odličnoj igri. Utakmica je bila teška, ali smo mi uspele da izdržimo do kraja. Bilo je puno uspona i padova i na jednoj i na drugoj strani, ali smo mi bile koncentrisanije u bitnim momentima i privele utakmicu kraju”, zaključila je Stanojević.

Related posts

Leave a Comment