ZVEZDE DEČJEG STVARALAŠTVA SRBIJE

Deca iz Predškolske ustanove „Leptirić“ prave su male zvezde ovog proleća širom Srbije! Osvajaju nagrade na festivalima dečjeg stvaralaštva, pobeđuju na olimpijadama, učestvuju na karnevalima, specijalni su gosti na proslavama drugih vrtića – svuda su rado viđeni, a svoj vrtić i Lajkovac promovišu u najboljem svetlu! Oduševljavaju lepo odabranim i pripremljenim muzičkim tačkama i koreografijama, izvanrednim kostimima, a svakako i lepršavošću i dečjim šarmom. Za kontinuirani rad na scenskim nastupima i njihovo učešće na brojnim festivalima zasluge najviše pripadaju dugogodišnjoj agilnoj direktorki Mili Mitrović, zatim njenim saradnicima-vaspitačima, ali i roditeljima, koji daju doprinosu u pripremi predstava i kostima.

Prošle nedelje Predškolska ustanova „Leptirić“ (odeljenje Jabučje) pobedila je na prvoj „Maloj olimpijadi“ u Mionici, u konkurenciji još sedam vrtića iz Mionice, Valjeva, Malog Zvornika, LJiga, Osečine, Vladimiraca i Koceljeve. Takođe prošle nedelje bili su specijalni gosti zrenjaninskih vršnjaka na njihovoj godišnjoj “Smotri muzičkog i dramskog stvaralaštva”. Publici se predstavila pripremna predškolska grupa tačkom „Groznica Leptirićeve večeri“, za koju je sredinom marta osvojila prvu nagradu za najbolji performans na Festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva u Smederevu. Na ovom festivalu muzičko-scenski prikaz „U duhu pravoslavlja“ dobio je specijalnu nagradu za najbolju ideju. Nastao je kao produkt 29 porodičnih radionica, u kojima su roditelji zajedno sa vaspitačima i decom izrađivali scenografiju i kostime. Dve nagrade na republičkom festivalu predstavljaju ogroman uspeh jer je učestvovalo oko 500 mališana iz 24 ustanove.

Predškolska grupa je osvojila i nagradu za grupnu masku na Festivalu humora u Lazarevcu, a prošle godine pobedila na Festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa u Paraćinu i nastupala sa „Raspevanom čergom“ na festivalu u Zvorniku (Republika Srpska). U martu je „Raspevana čerga“ izvedena na proslavi 80 godina postojanja vrtića u Odžacima, u aprilu u Lazarevcu na priredbi povodom Svetskog dana Roma. Predškolci i starija vaspitna grupa privukli su veliku pažnju na Međunarodnom karnevalu u beogradskoj opštini Rakovica, održanom početkom aprila, tačkama „Čarlston“ i „Čokoladice“. Lajkovački mališani biće gosti i na Đurđevdanskom karnevalu, koji će 6. maja biti organizovan u Kragujevcu povodom Dana grada. Spremaju se i za Festival tradicionalnih igara i modernog plesa u Požarevcu, gde su prošle godine bili pobednici. Predstaviće se tačkom „Leptirićev let kroz Srbiju“, uz atraktivne kostime i muziku. Slede karneval u Vrnjačkoj Banji, „Baby Exit’’ na Petrovaradinu… I tako iz godine u godinu, iz generacije u generaciju, jer je priprema programa i učešće na dečjim smotrama jedna od karakteristika po kojoj se lajkovački vrtić „Leptirić“ raspoznaje u Srbiji.

Related posts