ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

Dnevni red 48. sednice Opštinskog Veća opštine Lajkovac sadržao je ukupno osam tačaka, od toga, tri verifikacije, dok je pet odluka razmatrano na samoj sednici.

U izjavi za medije, zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović je kao najvažnije izdvojio organizovanjem transporta direktno do poljoprivrednika finalizaciju ostvarivanja prava 70 lajkovačkih stočara na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza iz Republičkih robnih rezervi, Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za prošlu godinu, kao i izmene u sastavu Stručne komisije za odobravanje programa u oblasti sporta:

„ Najbitnija stvar koju bih u ovom trenutku izdvojio tiče se naših stočara, koji imaju u vlasništvu muzne krave. Usvojen je predlog mišljenja o opravdanosti upotrebe sredstava tekuće budžetske rezerve za organizovanje transporta merkantilnog kukuruza i njegovog skladištenja u džakove. U saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom stručnom službom iz Valjeva organizovali smo Javni poziv za ostvarivanje prava na 240 kilograma merkantilnog kukuruza po grlu. Za tu vrstu pomoći, koju je država namenila stočarima na osnovu javnog poziva, mogla su da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava. Na ovaj poziv javilo se 70 poljoprivrednika i ostvarilo pravo na pomenutu pomoć. Ukupna dobijena količina merkantilnog kukuruza je 127 680 kilograma. Mi smo iz tekuće budžetske rezerve za organizovanje transporta merkantilnog kukuruza i njegovog skladištenja u džakove izdvojili 766.000 dinara i time olakšali poljoprivrednicima da isti ne preuzimaju sami pojedinačno u najbližem silosu.

Zatim, još jedna tačka vezana za poljoprivredu. U odnosu na prethodnu godinu, budžet za poljoprivredu je uvećan za milion dinara i on sada iznosi 17,3 miliona dinara. Na današnjoj sednici je razmatran Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za prošlu godinu, u kojoj je utošeno blizu 12,8 miliona dinara.

Najvažnija tačka sa današnje sednice po pitanju infrastrukture je verifikacija Zaključka o korišćenju tekuće budžetske rezerve u iznosu od milion i jedanaest hiljada dinara za nepredviđene radove i viškove radova na parkingu kod silosa.

Došlo je do izmena u sastavu Stručne komisije za sport: umesto Dragana Radivojevića i Dejana Spasića, novi članovi su Dalibor Đenisić i Danijela Bogdanović.“ 

Veće je usvojilo Izveštaj o izvršenju Plana i Programa rada Gradske biblioteke Lajkovac za prošlu godinu, verifikovalo je godišnji Izveštaj Centralne komisije za popis, a Radničke sportske igre su i zvanično špstale deo novog godišnjeg programa Sportskog saveza opštine Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment