SAOPŠTENJE FK STRMOVO 1968, POVODOM ODUSTANKA OD DALJEG TAKMIČENJA

SAOPŠTENJE FK STRMOVO 1968

Zbog nedovoljnih finansijskih sredstava za dalje takmičenje, skupština kluba je bila prinuđena da donese odluku o istupanju FK Strmovo iz takmičenja u Zonskoj ligi “Kolubarsko – Mačvanska”.

Podsećanja radi, FK Strmovo je mali seoski klub koji je zahvaljujući jednom dobrom čoveku, pravom dobrotvoru i velikom entuzijasti, Obrenu Radovanoviću, dobilo sportsku infrastrukturu na kojoj bi mogli da pozavide mnogi klubovi iz viših rangova.

Zahvaljujući njemu, naš klub se upisao u istoriju kao jedan od najuspešnijih fudbalskih kolektiva u okruženju i tako na pravi način promovisao svoje mesto, opštinu i okrug.

Nakon iznenadne smrti Obrena Radovanovića, klub je iz sezone u sezonu nastojao da realizuje sve za šta su se borili, zalagali, da Obren živi kroz FK Strmovo.

Nažalost, mnogi kojima je Obren nesebično pomogao, počev od igrača koji su igrali u klubu, sportskih radnika, Fudbalskog saveza, opštine Lajkovac, meštana i drugi ljudi u njegovom okruženju, nisu u dovoljnoj meri prepoznali značaj njegovog dela i nisu stali iza kluba kada je postalo najteže.

Zbog neizmirenih dugovanja i nemogućnosti da u narednom periodu obezbedimo stabilno finansiranje kluba, isti je napustila većina igrača. Iz istih razloga u zimskom prelaznom roku nismo uspeli da angažujemo adekvatne zamene, kako bismo nastavili da se dostojanstveno takmičimo kao do sada. Shodno tome organi kluba, svesni situacije, bili su prinuđeni da donesu odluku o istupanju kluba iz daljeg takmičenja.

Klub nastavlja da postoji i dalje, a izuzetno iskustvo i uslovi koje danas imamo svakako su dobra osnova za nastavak funkcionisanja kluba.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomagali klubu u predhodnom periodu.

 FK STRMOVO 1968

SPORTSKI POZDRAV I SREĆNO

Related posts

Leave a Comment