VELIKA POBEDA ODBOJKAŠICA U DERBIJU SA ZVEZDOM

Fantastična i vrlo važna pobeda lajkovačkih odbojkašica u derbiju sa Crvenom zvezdom! Prepustile su igračicama Zvezde samo prvi set, tako da je krajnji rezultat bio 3:1, po setovima 23:25, 25:23, 25:23 i 25:15.

Nije bilo lako, a prelomni trenuci utakmice desili su se u trećem setu, kada je Železničar napravio fantastičan preokret kod vođstva domaćih od 19:15 i osvojio taj set. Imao je Železničar značajnu podršku Lajkovčana sa tribina, reklo bi se veću nego što su imale domaće odbojkašice.

Ovim trijumfom Železničar je napravio ogroman korak ka prvom mestu na kraju prvenstva, mada će i gostovanje Uba u sledećem kolu biti ozbiljan izazov i još jedan veliki derbi srpske ženske odbojke.

Posle startne izjednačene igre, Zvezda je u prvom setu povela sa 11:8 i do kraja održavala tu prednost, uz pretnju Železničara na 23:21, ali to nije bilo dovoljno. Delovalo je da se drugi set odvija po sličnom scenariju, ali na 12:9 za domaće Kovačević uzima tajmaut posle kojeg  Železničar izjednačuje, pa postepeno pravi vođstvo od 2-3 poena razlike, koje održava do kraja seta.

Lajkovčanke su odlično ušle u treći set i povele, ali su posle nekoliko grešaka i olako izgubljenih lopti prepustile inicijativu Beograđankama. I kako to obično biva, protivnik je napravio razliku, bilo je 19:15 i 21:18, ali posle tajmauta Kovačevića sledi fenomenalan preokret. Cela postava zaigrala je bolje i odlučnije u svim segmentima igre, a ključna razlika je napravljena na servis Antonijevićeve, kada je osvojeno pet poena (jedan as servis). U celom četvrtom setu tim iz Lajkovca potpuno je dominirao i dobio ga velikom razlikom.

Sjajni primači Železničara Uzelac i Ivanović i korektor Rozales, uz izvanredna razigravanja Antonijevićeve, ukupno su osvojile 61 poen: Ivanović 21, a Uzelac i Madan Rozales po 20. Tanja Stanojević je osvojila 10, a Veltman 9 poena, dok se u poentere upisala i Antonijević as servisom. Kod Zvezde Kleger i Marković su osvojile po 11, a Živojinović i Stojić po 9 poena.

Vanja Ivanović, primač Železničara, dala je svoj komentar nakon pobede u Beogradu. „Želim pre svega da čestitam svojoj ekipi na pobedi. Prvi set je bio veoma neizvestan, jer se igralo poen za poen. Ipak, drago mi je da smo uspele da preokrenemo utakmicu u našu korist i odigramo kao ekipa.“

Sinoć je u Obrenovcu Srem priredio iznenađenje pobedom protiv TENT-a 3:2, dok se u preostala dva meča 18. kola sutra sastaju Partizan Efbet – Omladinac i Novi Sad – Inđija.

Železničar je prvi sa 17 pobeda i 49 bodova. Jedinstvo ima pobedu manje i 46 bodova, sada je Ub treći sa 14 pobeda, koliko ima i Crvena zvezda ali bod manje. TENT na petom mestu ima 11 pobeda, a šestoplasirani Spartak devet. Slede Partizan i Srem sa po sedam pobeda, ali Beograđanke treba da odigraju utakmicu 18. kola.

U sledećem kolu Ub stiže u Lajkovac i ekipa domaćina se nada jednoj pobedi, uz veliku podršku domaće publike.

Za ljubitelje odbojke još jedno obaveštelje: u nedelju 26. februara u Hali sportova Ub igra se finale Kupa Srbije u kojoj se u ženskoj konkurenciji sastaju Ub i Jedinstvo, a u muškoj Partizan i Vojvodina.

Foto: Odbojkaški savez Srbije i Lazar Tabaković

Related posts

Leave a Comment