NAKON SANACIJE, POČEO TRANSPORT “ODLAGAČA 4” NA TAMNAVI – ZAPADNO POLJE

Završeni su poslovi na sanaciji odlagača u RB „Kolubara“ i „odlagač 4“ krenuo je jutros u transport na radnu poziciju.

Bager „odlagač 4” na Površinskom kopu „Tamnava-Zapadno polje”, moćna mašina od izuzetne važnosti za proizvodnju uglja u „Elektroprivredi Srbije“ i Ogranku RB „Kolubara“,  jutros je krenuo u transport na svoju radnu poziciju. Funkcionalne probe i potrebna podešavanja urađena su tokom prethodna tri dana, a uključivanje u proizvodnju očekuje se u narednih nekoliko dana.

Radovi na „odlagaču 4“ na kopu „Tamnava-Zapadno polje“ na sanaciji posledica požara završeni su u potpunosti 10. decembra, kako je i bilo predviđeno termin planom usvojenim  u februaru prošle godine. Od 10. decembra na „odlagaču 4“ su urađene redovne remontne aktivnosti neophodne za sigurniji rad bagera u narednom periodu, koje nemaju veze sa sanacijom požara, kao i neophodne rekonstrukcije i poboljšanja.

Sve aktivnosti na sanaciji posledica požara, remontnim aktivnostima i poslovima unapređenja rada sistema na mašini obavili su zaposleni EPS-a, Ogranka RB Kolubara i OC „Metal“.

„Odlagač 4“ je najveći odlagač na kopovima Ogranka RB „Kolubara“, kapaciteta 12.000 metara kubnih otkrivke na sat. Počeo je sa radom na kopu „Tamnava-Zapadno polje“ u decembru 2017. godine. Dugačak je 130 metara i težak oko 2.000 tona i izuzetno je moćna i značajna mašina budući da služi za odlaganje jalovinskih masa i otkrivke sa više bagera, saopšteno je iz JP Elektroprivreda Srbije.

Foto: Milan Cvijetić.

Related posts

Leave a Comment