KEŠINO BRDO KONAČNO BEZBEDNO ZA PEŠAKE

U nizu odluka usvojenih na jučerašnjoj, prvoj ovogodišnoj sednici Opštinskog veća opštine Lajkovac, vezanih za bitne segmente života u lokalnoj zajednici, usvojena su i one koje se odnose na bezbednost u saobraćaju.

Između ostalog, rešen je konačno problem saobraćaja i bezbednosti pešaka na Kešinom brdu, odnosno u ulici Alekse Nenadovića.

Opštinsko veće je donelo odluku, a već je postavljena i saobraćajna signalizacija koja ukazuje da tom ulicom nećo biti dozvoljeno kretanje automobila, osim stanovnicima ulice.

Predsednik opštine Andrija Živković izdvojio je ovim povodom rekao:

„Imali smo nekoliko sastanaka sa stanovnicima ulice Alekse Nenadovića, poznatije kao Kešino brdo. Ulica je veoma prometna, nema dovoljno širinu za današnje norme, a puno dece ide tom ulicom ka vrtiću i školama, kao i puno starijih sugrađana ka Domu zdravlja. Zato smo na sednici Opštinskog veća doneli odluku, a već nekoliko dana je postavljena saobraćajna signalizacija koja ukazuje da tom ulicom nećo biti dozvoljeno kretanje automobila, osim stanovnicima ulice. Samim tim će ona biti znatno bezbednija za sve učesnike u saobraćaju, a prvenstveno mislim na pešake.”

Meštani ulice Alekse Nenadovića su prezadovoljni ovim rešenjem lokalne samouprave. Kažu, da konačno imaju ulicu kakvu ovaj deo Lajkovca i zaslužuje. Napominju, da je u prethodnom periodu bilo puno incidentnih situacija, da je često dolazilo i do konflikata vozača koji nisu mogli da se mimoiđu, te da će ovim rešenjem konačno svi imati mir.

Foto: stari, romantični izgled ulice Alekse Nenadovića, privatna arhiva Vesne Bosnić Kovinić

Related posts

Leave a Comment