DODELJENE POVELJE ISTAKNUTIM UMETNICIMA I STRUČNJACIMA U KULTURI ZAVIČAJA

Na inicijativu više kulturnih institucija i udruženja iz Lazarevca, Lajkovca, Ljiga i Mionice, ustanovljene su Povelje Istaknuti umetnik i Istaknuti stručnjak u kulturi zavičaja Srednje Kolubare i Šumadijske Kolubare.

Utemeljitelji priznanja su Biblioteka “Dimitrije Tucović” Lazarevac, Turistička organizacija Ljig i Kulturni centar “Hadži Ruvim” Lajkovac.

Konkurs je trajao od septembra do kraja prošle godine, a stručni žiri je zaključio da apsolutne uslove da ponesu  počasno priznanje istaknutog stručnjaka u kulturi zavičaja imaju: viši  kustos Jagoda Nedeljković, bibliotekarski savetnik i publicista Mirko S. Marković, a istaknutog umetnika zavičaja Milutin Ranković – vajar, publicista i radnik u kulturi i  pesnik Jeremija Lazarević.

Povelja Istaknuti umetnik i istaknuti stručnjak u kulturi zavičaja je još jedno u nizu brojnih priznanja umetniku Milutinu Rankoviću.

Predsednik stručnog žirija za dodelu ovog novoustanovljenog počasnog priznanja u kulturi bio je direktor Turističke organizacije Ljiga Vlada Ivanović. a članovi žirija profesorka književnosti i direktorka lazarevačke biblioteke Jasmina Ivanković i istoričar umetnosti Aleksandra Tanić.

Povelje su prvim dobitnicima dodeljene danas, na prigodnoj svečanosti u prostorijama lazarevačke biblioteke.

Related posts

Leave a Comment