OBOGAĆEN KNJIŽNI FOND BIBLIOTEKE

Lajkovačka biblioteka je upravo postala bogatija za značajan broj novih naslova, koji će zasigurno obradovati čitaoce.

Tim povodom, mr Daren Milivojević je za portal lajkovacnadlanu.rs rekao:

“Gradska biblioteka Lajkovac bogatija je za nova popularna izdanja kako domaćih, tako i stranih autora. Mnogobrojne knjige različitih žanrova odgovaraće svim uzrastima i literarnim ukusima.  Biblioteka u Lajkovcu danas broji više od šezdeset hiljada knjiga, što bi maloj varoši na Kolubari trebalo da bude na ponos uz nauk da nije jedino važno koliko knjiga ima u biblioteci, već i koliko knjiga ima u glavama stanovnika Lajkovca.”

Iako su novine zahvatile i sam postupak i načine nabavke novih knjiga, hvatajući korak sa vremenom evidentni su kontinuirani napori da se bibliotečki fond obnavlja i da se pred čitaocima blagovremeno nađu najnoviji naslovi. Kako saznajemo, to se postiže upornošću uprave biblioteke i dobrom saradnjom i podrškom lokalne samouprave.

Iz lajkovačke biblioteke poručuju:  “Novih je naslova na zadovoljstvo, a ni čitalaca danas ne manjka! Čekamo vas od 7 do 19 sati, radnim danima. Budite prvi koji će prelistati i pročitati tek pristiglu knjigu.”

Da dodamo još i da je visina godišnje članarine pristupačna svim kategorijama čitalaca. Članarina u lajkovačkoj biblioteci je besplatna za decu uzrasta do 8 godina, samim tim i za predškolce i prvake, kao i za donore organa i osobe sa posebnim potrebama.

Related posts

Leave a Comment