U SUSRET PRAZNICIMA “NAJSLAĐI KARAVAN” OD DECE IZ LAJKOVCA  ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE

Lajkovački osnovci odazvali su se pozivu Humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ i prikupiljanjem slatkiše za decu iz ugroženih područja sa Kosova i Metohije dali su svoj doprinos akciji „Najslađi karavan”.

“U susret praznicima

Ljubavlju kad začiniš nameru dobru,

toplo je oko srca i duše,

a tvoje malo potrebno je

da se nečiji snovi ne sruše!” S.M.

Ovo su stihovi pesnikinje, nastavnice i koordinatora Podmlatka Crvenog krsta lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” Sonje Milovanović, koja izražava veliku zahvalnost svima koji su doprineli uspešnoj realizaciji akcije:

“U OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac, mesec decembar je protekao u pripremama za “Novogodišnju čaroliju”. Ove godine u susret praznicima  zakoračili smo sa novim  brojnim idejama. Naša škola se odazvala pozivu humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ i dala svoj doprinos akciji „Najslađi karavan“, u kojoj smo prikupili slatkiše za decu iz ugroženih područja Kosova i Metohije.

Na realizaciji ovog projekta učestvovalo je mnogo nastavnika i učenika koje pokreću humane ideje. Ne zaboravljamo reči Duška Radovića: „Naše malo može biti mnogo…“. Odeljenjske starešine sa svojim učenicima, nastavnici i članovi  Podmlatka crvenog krsta i ove godine poslali su poruku drugarima  na Kosovu da su uz njih i da im žele srećnu i bolju godinu novu.

Podmladak Crvenog krsta OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac iskazuje izuzetnu zahvalnost svim učesnicima u ovoj akciji gde „ Čovek srcem najbolje vidi“: učenicima i nastavnicima ‒ koji svake godine uspešno animiraju svoje učenike, nastavnom osoblju, svima  koji su omogućili  uspešnu realizaciju akcije”. 

Related posts

Leave a Comment