ZNAČAJNA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA U DERBIJU SA UBLJANKAMA

Veliki komšijski derbi između Uba i Železničara sasvim zasluženo je pripao lajkovačkom timu, koji je delovao raspoloženo i samouvereno. Da opuštanjem nisu dozvolile da ispuste veliku prednost u trećem setu, dobile bi meč relativno lako maksimalnim rezultatom. Ovako, konačan rezultat je 3:1, po setovima 25:20, 26:24, 31:33 i 25:18.

Ovo je šesta u nizu, a sedma prvenstvena pobeda lajkovačkih odbojkašica.

Od početka meča se videlo da devojke Železničara imaju bolju energiju od protivnica. U prvom setu su povele sa 12:8 i tu prednost nisu ispustile do kraja. Drugi set je bio izjednačeniji, tako da se igralo na razliku. U ključnim trenucima, kao više puta na utakmici, Rozales je sjajno smečovala, a Tanja Stanojević blokirala u sledećem poenu tako da je Železničar brzo rešio tu situaciju.

Prava drama viđena je u trećem setu zahvaljujući odbojkašicama Železničara, koje su ispustile prednost od 23:17 i dozvolile da se igra na razliku. U spektakularnoj završnici, prepunoj obrta, igralo se čak do 33 poena koje su osvojile Ubljanke i tako smanjile razliku setovima. Ohrabrujuće, odbojkašice Železničara su se u četvrtom periodu igre uspešno vratile u svoj ritam. Železničar je u završnicu ušao sa velikom razlikom i ovoga puta nije dozvolio iznenađenja.

Odličan prijem, opasniji servisi, dobra organizacija napada, strahoviti smečevi Rozales i izvanredni potezi Uzelac, izvanredne blokade – segmenti su igre koji su najviše doprineli pobedi lajkovačkog tima. Pred TV kamerama večeras je do izražaja došla novina u igri lajkovačke ekipe – smeč servis, što je do ove sezone bila retkost u domaćem prvenstvu. Četiri odbojkašice Železničara koriste taj način servisa koji je vrlo nezgodan za odbranu tako da su, bez obzira na povremene greške, uspešno remetile prijem i organizaciju napada Uba.

Najefikasnija u timu Železničara bila je Uzelac sa 23 poena, Rozales je osvojila 18, Veltman 16, Ivanović i Stanojević po 12 i sjajni dizač Antonijević 5. Treba podvući i da Stefana Pakić, kao odličan libero, znatno doprinosi dobroj igri Železničara. U ekipi Uba Erić je osvojila 14, Gligorić 13, Čelić 10, Benitez 9 itd.

Ostali rezultati 8. kola, u kojem je najveće iznenađenje poraz TENT-a u Obrenovcu: Partizan – Jedinstvo 0:3, Novi Sad – Crvena zvezda 0:3, TENT – Spartak 2:3, Batajnica – Srem 1:3, Inđija – Omladinac 2:3.

Izuzetno važna pobeda Železničara, koji sa sedam pobeda jedini prati neporaženo Jedisntvo, a zahvaljujući tome što je večeras osvojio tri boda prestigao je Zvezdu i Ub i  po broju poena. Crvena zvezda, Ub i TENT imaju po šest pobeda i 19 bodova.

U narednom kolu u Lajkovac dolazi TENT. Pobedom bi Železničar finiširao sjajnu seriju od tri trijumfa u tri derbija. Naredno kolo će obeležiti i meč između Crvene zvezde i Uba u Beogradu.

Foto: OSS i M. Milovanović (Glas Tamnave)

Related posts

Leave a Comment