INICIJATIVA PERSONALNI ASISTENT

U martu ove godine UG Realno iz Novog Sada pokrenulo je inicijativu za dostupnost personalne asiatencije osobama sa intelektualnim invaliditetom.

Udruženje BaziMili Lajkovac podržalo je inicijativu.

Pokrenuta je inicijativa i podnet Predlog za izmenu Pravilnika o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite: inicijativa da se omogući usluga personalnog asistenta nakon osamnaeste godine i osobama sa intelektualnim invaliditetom.

Ovaj video je snimljen u okviru kampanje personalna asistencija za osobe sa intelektualnim invaliditetom.

Video je prikazan u Beogradu pre par dana na uručenju nagrada Pokretači promena za 2022. godinu, na kojoj je prošlogodišnja dobitnica nagrade, predsednica Udruženja BaziMili Lajkovac Milica Nikolić sada uručila nagrade ovogodišnjim dobitnicima. Upravo na ovoj konferenciji promovisan je, odnosno premijerno prikazan video snimljen u okviru kampanje personalna asistencija i za osobe sa mentalnim invaliditetom,

„Počeli smo zajedničku kampanju sa ciljem da obezbedimo što veću podršku građana i aktivno uključivanje ostalih organizacija.

Podržite našu inicijativu potpisivanjem peticije koja je pinovana na vrhu stranice UG REALNO i nastavite da nas pratite da biste bili u toku sa daljim aktivnostima.

U toku je prikupljnje potpisa podrške za dostupnost personalne asistencije osobama sa mentalnim invaliditetom i nakon njihovog punoletstva

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070409940280

Da personalni asistent bude dostupan SVIM osobama sa invaliditetom, u skladu sa njihovim potrebama”, apeluju iz UG Realno.

Related posts

Leave a Comment