SASTAV OK ŽELEZNIČAR U NOVOJ SEZONI

U novu sezonu Odbojkaški klub Železničar ulazi sa istim šefom stručnog štaba, iskusnim Brankom Kovačevićem, i timom u kojem ima igračica iz prethodne sezone, ali i dosta novih. Prvi put Železničar u ekipi ima Kanađanku i Kubanku. Lepa vest je da Lajkovčanka Stefana Pakić konačno igra u svom mestu, kao i da je iz pionirske selekcije Železničara prvom timu priključena Andrijana Kostadinović.

Iz prošle sezone u timu su Ana Antonijević, Aleksandra Uzelac, Vanja Ivanović, Jelena Oluić i Valerija Savićević, dok će Barbara Batinić, prema najnovijoj informaciji, iz ličnih razloga pauzirati ovu sezonu. Odlična vest za odbojku u Lajkovcu je da su juniorske reprezentativke Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović produžile ugovor sa klubom, u koji su stigle sa 15 godina.

Kada govorimo o pojačanjima, treba istaći da je Železničara prvi put od osnivanja doveo odbojkašice preko okeana: Madan Rosales Deziret iz Kube i Kanađanku Kelsi Veltman. Reprezentativka Kube stiže iz ruskog tima Uraločka Jekaterinburg, za koji je nastupala prošle sezone. Ima samo 20 godina, visoka je 1,89 metara i igra na poziciji korektora. Srednji bloker Kelsi Veltman ima zavidnu međunarodnu karijeru: prošle sezona nastupala je za Jesijurt iz Istanbula, a pre toga za nemački Potsdam i italijanski Banka Valsabina Milenium Breša. Ima 26 godina i visoka je 1,89 metara, a odbojkašku karijeru počela je na Univerzitetu Zapadni Ontario.

U redove lajkovačkog superligaša stigla je iskusna (1991) internacionalka Tanja Stanojević, devojački Sredić (CSM Lugoj), srednji bloker, koja je u karijeri igrala i za rumunsko Trgovište, nemački Vizbaden, poljski Cukier, Partizan, Spartak i pančevački Dinamo.

Lepa vest je da je posle niza godina igranja u TENT-u naša Lajkovčanka Stefana Pakić, libero juniorske reprezentacije Srbije, konačno zaigrala u rodnom mestu! Stefana je od pionirskog uzrasta prošla sve reprezentativne selekcije, za prvi tim TENT-a igra još od 2018. godine, a ima tek 18 godina, tako da se nadamo da će u narednom periodu biti jedan od oslonaca Železničara.

Iz Srema je stigla talentovana 16-godišnja Valjevka Mina Stanojević, kadetska reprezentativka, koja igra na poziciji primača. Na taj način uprava Železničara nastavlja strategiju da dovodi mlade odbojkašice koje će se dalje razvijati u lajkovačkom superligašu. Mina je iz OK Srbijanka u Srem prešla sa 14 godina i odmah bila licencirana za seniorski tim.

Iz beogradskog Partizana stigla je dvadesetogodišnja Ana Stojanović, pre toga je nastupala za Crno-bele 011 i Kralj, igra na poziciji libera.

I još jedna lepa vest za kraj: iz pionirske selekcije Železničara prvom timu je priključena Andrijana Kostadinović.

Po svemu sudeći Železničar u novoj sezoni ima odlične odbojkašice – preostaje samo da ih iskusni strateg Branko Kovačević uklopi u moćan tim, u šta ne sumnjamo. Pritom je to mlad i perspektivan tim, u kojem većina prvotimki nema više od 20 godina. Samo četiri odbojkašice su nešto starije, sve ostale  nemaju više od 20, a među njima većina nije starija od 18 godina.

Iako će biti potrebno vremena za uigravanje, prvi ozbiljan test ih očekuje u nedelju od 18 časova kada igraju Superkup protiv Crvene zvezde (RTS 2).

Related posts

Leave a Comment