GOSTOVANJE PISCA ZA DECU U PEPELJEVCU

Kao odličan plod saradnje dve škole u okrugu, školu u Pepeljevcu je povodom Dečije nedelje posetila Lucija Barać Tasić, a ovom činu su prisustvovali i učenici škole u Donjem Lajkovcu.

Pored toga što je sjajan pisac za decu, Lucija Barać Tasić je učiteljica u Osnovnoj školi ’’Dragoljub Ilić’’ u Dračiću, pedagoški savetnik, nosilac laskavih titula najbolji edukator Srbije i najbolji nastavnik ex YU,  lutkarka i pesnikinja.

Učiteljica Gordana Stanojević je kroz rebuse iscrtane na školskoj tabli najavila Luciju Tasić.

Pesnikinja je učenicima nižih razreda predstavila dve svoje knjige, Neka život igra bude i Junaci iz đačke klupe, a realizovana je i radionica pod nazivom Neka život igra bude.

Deca su imala kratak performans sa lutkama, na improvizovanoj pozornici u učionici škole u Pepeljevcu.

Učiteljica Katarina Marković, koja je i pozvala koleginicu da gostuje mališanima dva Izdvojena odeljenja lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, kaže, da je druženje sa piscem proteklo u najboljem redu da su svi  otišli prepuni utisaka.

Učiteljica Katarina napominje, i da ih je autorka upoznala sa svojim knjigama čitajući im dramske tekstove, od kojih je jedan autobiografski, a u pitanju je Bajka o Svetlosti, što je na prisutne ostavilo poseban utisak.

Related posts

Leave a Comment