KREATIVAN START DEČIJE NEDELJE U ŠKOLI U JABUČJU

U OŠ „Dimitrije Tucović” u Jabučju  pripremljeno je niz zabavnih i veselih aktivnosti, povodom obeležavanja Dečije nedelje.

“Početak Dečje nedelje na prvom mestu su obeležili učenici prvog razreda koji su sa svojim učiteljima Biljanom Bajić i Aleksandrom Lukićem oslikavali školsko dvorište, puštali balone na kojima su napisane poruke prijateljstva, a učestvovali su i u ukrašavanju školskog panoa. Učenici trećeg razreda su pod mentorstvom učiteljice Nataše Bajić Milivojević crtali likovne radove na temu „Šta detetu treba da raste do neba“.

Učiteljice četvrtog razreda Darinka Mirić i Biljana Simić Grčić, takođe su dale svoj doprinos prvom danu Dečje nedelje: crtanjem likovnih radova i pravljenjem zastavica sa motivima slogana Dečje nedelje i ispisivanjem Dečjih prava.

I naše učiteljice iz područne škole IO Donje Jabučje Slavojka Tufegdžić i Tanja Protić, današnji dan su posvetile oslikavanju školskog dvorišta porukama prijateljstva, pravljenjem panoa i zastavica sa sloganom ovogodišnje Dečje nedelje”, pojašnjavaju u školi u Jabučju.

          Ovogodišnja Dečja nedelja održava se od trećeg do devetog oktobra 2022. godine, pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“.

Juče je počelo njeno obeležavanje sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici; na dečje pravo da odrasta u dobrim uslovima.

Related posts

Leave a Comment