RADNICI KOMUNALNOG I VATROGASCI CEO DAN GASE POŽAR NA DEPONIJI, APEL: NE PALITE DEPONIJU

Ekipe „Gradske čistoće“ sa svom raspoloživom mehanizacijom i Vatrogasna jedinica Policijske stanice Lajkovac još uvek gase požar na gradskoj deponiji, koji je izbio u ranim jutarnjim časovima (prošle noći). Radi se o paljevini velikih razmera, koja se proširila na čitavu deponiju. Požar je lokalizovan, ali još uvek nije potpuno ugašen.

Ovakav akcident se ne dešava prvi put i Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Lajkovac više puta je apelovalo na nesavesne građane da ovo ne čine. Požar je najverovatnije namerno podmetnut ili je otpad zapaljen kako bi se iz njega izdvojile čvrste sekundarne sirovine kao što su bakar, aluminijum, gvožđe i slično.  Zbog toga se radnici i vatrogasci ceo dan bore sa vatrom i dimom, rizikujući svoje zdravlje.

Komunalno preduzeće po ko zna koji put apeluje na svest i savest skupljača sekundarnih sirovina, ali takođe smatra da se kaznena politika mora pooštriti, jer se ovakve situacije dešavaju nekoliko puta godišnje. A ovakvi ekološki akcidenti ugrožavaju zdravlje svih građana Lajkovca! – upozoravaju iz JP “Gradska čistoća”.

Related posts

Leave a Comment