OD DANAS PODNOŠENJE ZAHTEVA PENZIONERA ZA PAKETE SOLIDARNE POMOĆI

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija, obezbedio je finansiranje solidarne pomoći svim penzionerima čije penzije ne prelaze iznos od 16.884,94 dinara. Konkurs za dodelu solidarne pomoći je raspisan, a danas počinje podnošenje zahteva penzionera. U tipskim paketima solidarne pomoći nalaze se osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu. Svi penzioneri sa niskim primanjima imaju pravo na solidarnu pomoć iz kase Fonda PIO, bez obzira da li su članovi bilo koje penzionerske organizacije.

Opštinsko udruženje penzionera Lajkovac poziva penzionere da se jave na Konkurs za raspodelu paketa solidarne pomoći penzionerima sa najnižim primanjima. Poziv se odnosi na sve penzionere, bez obzira na članstvo u udruženjima, naglašavaju iz udruženja.

Branko Perić, predsednik Opštinskog udruženje penzionera Lajkovac kaže:

“Obaveštavamo penzionere da je Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao Konkurs za dodelu solidarne pomoći u paketima penzionerima sa najnižim primanjima, čiji iznos penzije ne  prelazi 16.884,94 dinara.

Zahtevi za solidarnu pomoć se podnose od danas (30. septembra), u Klubu penzionera i trajaće do 18. oktobra.

Pravo na solidarnu pomoć imaju svi penzioneri sa najnižim primanjima, bez obzira na članstvo u udruženju.”

Solidarna pomoć se dodeljuje u tipiziranim paketima koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Prednost prilikom ostvarivanja prava na ovaj vid pomoći ima samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija, i navršene godine života korisnika, pri čemu prioritet imaju korisnici penzije koji su stariji.

Uz prijavu se podnose na uvid lična karta i penzionerska kartica.

Preliminarna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli udruženja , sa pravom prigovora na istu, koji se može podneti Komisiji udruženja zaključno sa 26. oktobrom.

Raspodela paketa penzionerima izvršiće se tokom novembra meseca, na osnovu objavljene konačne rang liste.

Related posts

Leave a Comment