U UTAKMICI SA OSAM GOLOVA STRMOVO DEKLASIRALO CER, ZADRUGAR UZEO BOD U VALJEVU

Dva lajkovačka zonaša danas su odigrala utakmice petog kola Kolubarsko-mačvanske zone sa dosta uspeha. U derbiju dva vodeća kluba u Valjevu Zadrugar je uzeo bod lideru Radničkom – meč je završen bez golova, dok je Strmovo pred svojim navijačima deklasiralo Cer iz Petkovice sa 6:2.

Uprkos raskvašenom i klizavom terenu i činjenici da nije bilo golova, viđena je zanimljiva utakmica u Valjevu. Oba tima po dva puta su pogodila stativu, a mladi golman Zadrugara Đorđe Simić odbranio je penal i bio nesavladiv, tako da sa pravom nosi epitet igrača utakmice.

Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, mada je Radnički imao više od igre i nekoliko polušansi. U 56. minutu Zadrugar propušta najbolju priliku na utakmici. Vlada Jerinić odlično šutira glavom i pogađa unutrašnji deo stative, lopta se ipak odbija izvan okvira gola – puno sreće za domaćina jer su već svi videli loptu u mreži.

Posle toga su Valjevci napadali do kraja meča, a već u 62. minutu sudija Karapandžić pokazuje na penal, posle igranja rukom u šesnaest metara jednog fudbalera Zadrugara. Taj trenutak se nije najbolje video, ali zeleno-beli nisu protestovali. Živanović je šutirao po sredini gola, ne baš najsrećnije izveden udarac, a Simić pravovremeno reaguje i brani. Inače je u finišu utakmice golman Lajkovčana imao nekoliko fantastičnih odbrana i najzaslužniji je za bod.

Treba naglasiti da je Zadrugar od 68. minuta imao fudbalera manje na terenu jer je isključen Miloš Pavlović zbog drugog žutog kartona. U zaustavnom vremenu bilo je i sreće kada je Rašević izveo slobodan udarac, lopta zakačila živi zid i promenila smer, ali je stativa sprečila pogodak.

Veoma uzbudljiv susret, uz sjajan preokret domaćih, viđen je u Strmovu. Golovima Pantelića u 16. i 37. minutu gosti iz Petkovice rano su stekli veliku prednost. Međutim, nisu se predavali fudbaleri Strmova tako da je Grujičić smanjio vođstvo u 43. minutu. I onda kreće furiozni početak drugog poluvremena, u maniru engleskog fudbala, kada Strmovo za šest minuta postiže tri gola i rešava meč!

Kojić postiže gol već u 46. minutu, zatim se Grujičić  u 50. minutu drugi put upisuje u strelce, da bi Radovanović u 52. minutu povisio na 4:2. Od 77. do 78. minuta još jedan kuriozitet: Rajković i Stojaković postižu golove za dva minuta i Strmovo pobeđuje sa ubedljivih 6:2.

Gosti su od 59. minuta igrali sa 10 fudbalera jer je zbog negodovanja i nesportskog ponašanja Đolnić za devet minuta dobio dva žuta kartona.

Valjevski Radnički je i dalje prvi na tabeli sa 10 bodova, Zadrugar drugi sa 9, a Strmovo treće sa 8 bodova. Videćemo da li će neko prestići naše ekipe posle sutrašnjih utakmica, a priliku za to imaju Mladost iz Prnjavora, koja dočekuje Divce,  Vrelo Sport koje gostuje u Osečini,  a možda i Divci i Jedinstvo iz Vladimiraca.

Sutra od 16 časova Železničar dočekuje tim Radnički Klupci, a pobeda bi dobro došla u svakom pogledu: i zbog podstreka timu za dalji tok prvenstva i zbog „držanja“ sredine tabele. Radnički je do sada skupio 5, a Želja 6 bodova. Podsećamo da je odnedavno lajkovački klub pojačan za Sofronića i Boškovića, koji su prešli iz srpskoligaša Budućnost Kruš

Related posts

Leave a Comment