DOKTORIRALA NASTAVNICA ŠKOLE U JABUČJU BOJANA SIMIĆ TUFEGDŽIĆ

Nastavnica srpskog jezika u OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju Bojana Simić Tufegdžić , danas je na Filološkom fakultetu u Beogradu uspešno odbranila doktorsku disertaciju sa temom: „Fenomen zla u prozi Miodraga Bulatovića“.

Bojana Simić Tufegdžić rođena je 21. marta 1982. godine u Lazarevcu. Osnovnu školu završila je u rodnom mestu Veliki Crljeni. Gimnaziju u Lazarevcu upisuje 1997. godine i završava je 2001. godine. Na Filološkom fakultetu u Beogradu diplomirala je 2008. godine na grupi Srpska književnost i jezik. Master studije upisuje odmah po završetku osnovnih studija i završava ih 2009. godine. Ljubav prema srpskom jeziku u njoj ne jenjava, pa odlučuje da proširi svoje znanje i upisuje doktorske studije iz iste oblasti. Danas, 7. septembra 2022. godine, Bojana je odbranila svoju doktorsku disertaciju na Filološkom fakultetu u Beogradu sa temom: „Fenomen zla u prozi Miodraga Bulatovića“.

Profesionalno angažovanje počinje na mestu profesora srpskog jezika u Gimnaziji Lazarevac. Potom se kratko zadržava u OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu, odakle prelazi u OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju, gde ostaje do danas.

Udata je i živi u Lajkovcu. Majka je petogodišnje devojčice Neve. Bojana u slobodno vreme piše poeziju. Važi za odanog prijatelja, vrednog i dobrog radnika. Osoba koja je uvek spremna svima da pomogne, uporna je i istrajna u svemu. Učenicima  daje vetar u leđa, pokreće ih i motiviše. Znanje im prenosi sa razumevanjem i dosta ljubavi. Kolege zna da sasluša i posavetuje, zbog čega je veoma poštovana i cenjena u kolektivu. Savesno i sa mnogo truda obavlja svoj posao.

Uređivač je školskog sajta od 2020. godine.

Related posts

Leave a Comment