EVROPSKO SREBRO ZA ALEKSANDRU I STEFANU

Malo je nedostajalo da fenomenalna juniorska reprezentacija Srbije u ženskoj odbojci savlada velikog protivnika Italiju i osvoji titulu šampiona Evrope. I pored toga, evropsko srebro sija kao zlato! Uz to, Aleksandara Uzelac iz lajkovačkog Železničara proglašena je za najboljeg primača prvenstva.

U tajbreku bilo je 13:11 za naše odbojkašice, ali su Italijanke preokrenule rezultat i osvojile još jedno najviše priznanje ovog leta. U svakom slučaju, Aleksandra Uzelac i Stefana Pakić donose u Lajkovac više nego zasluženu srebrnu medalju sa Evropskog prvenstva! Osim toga, Aleksandra je proglašena za najboljeg primača turnira!

Juniorke se danas popodne vraćaju u Beograd. S obzirom da se prvenstvo igralo u Makedoniji pratile su ih porodice pojedinih igračica, a među njima i familija Pakić iz Lajkovca. Finale je gledao i predsednik Železničara Živorad Lazarević, sa svojim saradnicima.

Italija je u sinoćnom finalu u Skoplju pobedila Srbiju sa 3:2, po setovima 17:25, 27:25, 25:21, 15:25 i 17:15, posle 125 minuta igre. Veliko finale dve ubedljivo najbolje ekipe turnira, utakmica puna preokreta u kojoj su obe reprezentacije pokazale da zaslužuju zlato, a nijanse su odlučile. Devojke su dale sve od sebe i posle takvog finala nema im se šta zameriti, ali ostaje žal što ova sjajna generacija odbojkašica Srbije nesporan kvalitet nije krunisala šampionskom titulom. To je sport, a prvu priliku imaće sledeće godine, pošto su zajedno sa Italijom izborile plasman na Svetsko prvenstvo.

Primači Srbije osvojili su najviše poena u finalnom meču: Vajagić 22, a Uzelac 20, dok je korektor Zelenović imala 16 poena. Uzelac je imala čak 47 prijema, a Vajagić 32. Ne čudi da je sjajna Aleksandra Uzelac iz lajkovačkog Železničara proglašena za najboljeg primača prvenstva, a pojedinačna priznanja pripala su i korektoru Jovani Zelenović, blokeru Heni Kurtagić i tehničaru Nini Mandović. Na taj način Srbija je u idealnom timu prvenstva imala četiri igrača, jednog više od Italije.

Podsetimo da je Srbija na putu do finala pobedila Švajcarsku, Rumuniju, Tursku, Hrvatsku, Holandiju i Poljsku bez izgubljenog seta! Selektor je Vladimir Vasović, a sastav ekipe: tehničari – Mandović (TENT), Baić (Spartak); korektori –Zelenović (Jedinstvo), Zubić (Partizan) i Ivković (Sterija BG); libera -Pakić (TENT) i Župić (Novi Pazar); blokeri – Kurtagić (TENT), Šućurović (Omladinac, Noi Banovci) i Kirov (Beograd); primači – Uzelac (Železničar), Tomić (Partizan), Vajagić (Omladinac) i Popović (TENT).

Bronzana medalja pripala je Poljakinjama koje su pobedile Holandiju sa 3:1.

Related posts

Leave a Comment