MLADE ODBOJKAŠICE U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA!

Ženska juniorska reprezentacija Srbije (igračice do 19 godina, 2004. i mlađe) igraće u finalu prvenstva Evrope u Skoplju! Juniorke Srbije su večeras, u drugom polufinalu XXVIII EP 2022, u dvorani Boris Trajkovski, savladale Poljsku sa 3:0, po setovima 25:21, 25:9 i 25:18, posle 66 minuta igre.

Srbija će sutra od 19.30 u finalu igrati protiv Italije, koja je u drugom polufinalnom meču pobedila Holandiju sa 3:0. Značajan je to događaj i za varoš Lajkovac, jer su među najvažnijim i najpouzdanijim igračicama naše reprezentacije primač Želje Aleksandra Uzelac i Lajkovčanka Stefana Pakić, libero TENT-a.

Još jednu sjajnu partiju su prikazale izabranice Vladimira Vasovića i u polufinalu deklasirale Poljsku za plasman u sedmo finale na prvenstvima Evrope. Poljska je bila ravnopravan rival samo u prvom setu i to do rezultata 21:21, kada je Srbija serijom 4:0 stigla do vođstva od 1:0 u setovima. U drugom setu Poljska je osvojila samo 9 poena, a u trećem setu su Poljakinje uspele da smanje visoku prednost Srbije.

Poene za Srbiju večeras su osvojile Zelenović 15, Kurtagić 11, Uzelac 9, Vajagić 7, Šućurović 9 itd.

Srbija je do finala došla bez izgubljenog seta, ali je oborila i rekord po broju izgubljenih poena u utakmici polufinala, samo devet u jednom setu. Do sada je Turska bila rekorder, pošto je 2018. u polufinalu protiv Italije, koje je izgubila sa 3:1, treći set dobila sa 25:10. Juniorke Srbije su 2014. u Estoniji, kada su postale prvakinje Evrope, savladale Tursku u polufinalu sa 3:0, a treći set su dobile sa 25:12.

Kao i tokom svoje kompletne odbojkaške karijere, Lajkovčanka Stefana Pakić i ovoga puta ima punu podršku svoje porodice. Sve vreme sa njom u Skoplju je njena šira porodica.

Foto: Odbojkaški savez Srbije i Saša Pakić

Related posts

Leave a Comment