PETICIJA DVERI ZA ZABRANU EUROPRAJDA

Sve je napetije uoči manefestacije “EuroPrajd 2022.” koja je zakazana od 12. do 18. septembra u Beogradu. U pitanju je centralni evropski LGBT događaj koji uključuje Paradu ponosa, a čiji je domaćin svake godine drugi evropski grad. Desno orjentisane stranke i koalicije, među kojima je najglasniji Boško Obradović iz Dveri, pokrenule su agresivnu kampanju protiv ove manifestacije pozivajući na njeno otkazivanje.

Opštinski odbor Dveri Lajkovac je u saradnji sa lazarevačkim odborom organizovao u centru varoši potpisivanje Peticije protiv održavanja, odnosno za zabranu održavanja Europrajda. Osim u Lajkovcu, potpisi su istog dana prikupljani i u Lazarevcu kod Rudarske česme. Uprkos nagloj promeni vremena, grmljvini i kiši, organizatori su izrazili zadovoljstvo odzivom građana tokom tri večernja sata i najvili još jednu akciju ovog tipa.

 “Odziv je bio izuzetan, gde su Lajkovčani pokazali da neguju tradiciju i porodične vrednosti. Održavanje ove manifestacije je ne samo antidemokratsko nasilje manjine nad ogromnom većinom osiromašenih građana Srbije, već je i preskupo, finansijski netransparentno i zdravstveno rizično. Cilj izbora Srbije i Beograda za domaćina ovogodišnje najveće evropske „Parade“ homoseksualizma je ponovni pritisak za donošenje Zakona o istopolnim zajednicama. Dveri pozivaju sveukupnu srpsku javnost, a posebno srpske obrazovne i kulturne instituicje, kao i srpski narod u celini, da se suprotstave ovom udaru na srpski identitet i zatraže otkazivanje ove sramne i opasne manifestacije. Vlast pozivamo da povuče odluku o organizovanju i održavanju Evroprajda 2022. godine u Beogradu, jer za to nemaju podršku srpskog naroda. Peticija će se nastaviti i dalje. O sledećem terminu javnost će biti blagovremno informisana“, rekao je za lajkovacnadlanu.rs Nenad Petrović, predsednik OO Dveri Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment