PRIPREME LAJKOVAČKIH ZONAŠA ZA NAREDNU SEZONU

Lajkovački fudbalski klubovi, članovi Kolubarsko-mačvanske zone, uveliko se pripremaju za narednu sezonu. Uz dovođenje pojačanja i trenažni proces, odigrali su i po nekoliko kontrolnih utakmica. Prvenstvo startuje 20. avgusta.

Klub sa velikom tradicijom i renomeom, FK Železničar, posle neslavne sezone u kojoj se borio za opstanak promenio je upravu, koja je akcenat stavila na Omladinsku školu fudbala i povratak lajkovačkih fudbalera u prvi tim. Uprava je vrlo uspešna u toj nameri tako da od 20 fudbalera koji konkurišu za seniorski tim čak 16 je Lajkovčana, što se skoro nije dogodilo.

Tako su u letnjem prelaznom roku došli fudbaleri koji su nekada stasali u Željinoj školi fudbala: Bojan Šalipur, Miloš Marinković (igrao za Proleter, Novi Sad), Ivan Milanović (igrao za Strmovo), Veljko Gavrilović (omladinski tim Borca iz Lazarevca), Mihajlo Milošević (Borac iz Lazarevca), Andrija Marković (Zadrugar), Nikola Simić i Jovan Matić. Osim njih, tim je pojačao Stevan Filipović iz Teka, Veliki Crljeni. Novi šef stručnog štaba je Saša Đenisić.

Klub su napustili: Lazar Kostadinoski, Stefan Torbica, Miloš Marjanović, Luka Pokrajac i Željko Pavlović.

Železničar je do sada odigrao četiri pripremne utakmice: pobedili su Radnički u Rudovcima sa 2:1 i Mladost iz Dračića istim rezultatom, a poraženi od Dimitrija Tucovića iz Ćelija sa 2:1 i od člana Beogradske lige Šušnjara sa 3:0.

Dugogodišnji zonaš FK Zadrugar takođe ima nekoliko promena u timu. Novi igrači u su golman Đorđe Savić, koji je došao iz ubskog Jedinstva, Stevan Joksić (Takovo, Gornji Milanovac), David Kostić (Šumadija, Aranđelovac), Nemanja Pavlović (povratnik iz Strmova) i  Denis Rakić (OFK Jabučje).

Klub su napustili Simeunović, Gavrilović, Stevanović i golmani Radovančević i Vičentijević.

Zadrugar je odigrao dve pripremne utakmice i obe su završene nerešenim rezultatom: 1:1 protiv Budućnosti iz Dudovice i 2:2 protiv Vranića. U nedelju 14. avgusta igraju protiv Turbine iz Vreoca.

Posle odličnog finiša u prethodnom prvenstvu Kolubarsko-mačvanske zone FK Strmovo je ambiciozno ušlo u pripreme za novu takmičarsku sezonu. Do sada su odigrali najviše prijateljskih utakmica, među njima i sa dva srpskoligaša, a te mečeve su jedino i izgubili.

Kontrolne utakmice: Karađorđe iz Mišara 4:1, Rađevac iz Krupnja 2:4, Budućnost Krušik 0:3, Radnik Ub 3:1, Mladost iz Dračića 3:1.

Novi trener kluba je Ubljanin Žarko Anđić. Pojačanja: Aleksandar Grujičić iz Teka – Veliki Crljeni, Luka Kojić i Stefan Grujičić (Budućnost Krušik). Otišli: Nemanja Pavlović, Ivan Milanović, Marko Popović, Dušan Radivojević, Dalibor Jelenić, Senad Mustafi, ranije najavljeni dolazak Stefana Stevanovića (Zadrugar) je još uvek neizvestan, a Milan Dunjić je prestao sa aktivnim igranjem.

Related posts

Leave a Comment