ODRŽANA KONFERENCIJA KLUBOVA KOLUBARSKO-MAČVANSKE ZONE, MARKO RANKOVIĆ DELEGAT FSRZS

Na stadionu FK Železničar danas je održana konferencija klubova Kolubarsko-mačvanske zone za sezonu 2022/23. U pitanju je redovna konferencija koja se održava pred svako prvenstvo, kao pripremna pred početak takmičenja, a jedina odluka koja se razlikuje od uobičajenih vezanih za tehničke detalje, jeste izbor delegata za Izbornu skupštinu Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije. Ovog puta izabran je Marko Ranković, predstavnik FK Železničar iz Lajkovca.

Konferenciji je prisustvovao i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo što je upravo Lajkovac domaćin klubova Kolubarsko-mačvanske zone, posebno u ovako bitnom trenutku za FK Železničar, koji sa novom upravom i novim konceptom ulazi u predstojeće prvenstvo.  

Rade Popović, generalni sekretar Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije (FSRZS) sa sedištem u Kragujevcu, rezimirao je rad Konferencije:

„ Jedina odluka koja se razliku od odluka koje donosimo na ovim konferencijama jeste izbor jednog delegata za Izbornu skupštinu Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije i to je Marko Ranković, predstavnik FK Železničar iz Lajkovca. Sve ostalo je uobičajeno: izbor predsedavajućeg Konferencije i radnih tela, upoznavanje sa izmenama propozicija, sa Pravilnikom, Troškovnikom takmičenja i početkom prvenstva. Izvučeni su takmičarski brojevi,  oni su značajni za utvrđivanje rasporeda, kada je koji klub domaćin, tako da Železničar sa parnim brojem prvu utakmicu igra kod kuće. Žreb je bio poludirigovan, Zadrugar je dobio neparan broj kako ne bi u istom terminu bile igrane dve utakmice u Lajkovcu. Tako će jedne nedelje Železničar biti domaćin, druge Zadrugar i tako redom.“

Popović kaže da nema bitnih izmena u propozicijama i tehničkim detaljima takmičenja, već su objavljeni na sajtu FSRZS, ali je podsetio da, kao u celoj Evropi, gol u gostima više ne važi kada se određuje tim koji je prvi ili koji ispada.

Konferenciji seniorske zonske lige prethodila je Konferencija klubova liga mlađih kategorija: Druge omladinske, Druge kadetske i Pionirske Kolubarsko-mačvanske lige. „Za mlađe selekcije klubovima je preneta odluka IO FSRZS da je, kao i do sada, neophodno da imaju jednu mlađu selekciju u redovnom takmičenju, a da će od sledeće sezone svi klubovi Zone morati da imaju dve takmičarske mlađe selekcije“, rekao je Popović.

Ovo nije prvi put da se konferencija klubova održava u Lajkovcu, bilo da je domaćin Želja ili Zadrugar, a pred prošlu sezonu Strmovo je bilo domaćin Konferencije klubova. FSRZS je danas svim klubovima Kolubarsko-mačvanske zone poklonio po tri lopte.

Prvenstvo Kolubarsko-mačvanske zone 2022/23 počinje 20. avgusta, a nastupaće sledeći klubovi: Železničar, Zadrugar,  Strmovo 1968, Vrelo Sport, Radnički Valjevo, Divci, Ribnica, Mladost Prnjavor, Cer Petkovica, Borac Lešnica, Jedinstvo Vladimirci 1924, Radnički Klupci i novajlije Osečina i Kačer iz Belanovice.

Related posts

Leave a Comment