UDRUŽENJE HAJR OSUĐUJE VERBALNE NAPADE NA POTPREDSEDNICU NARODNE SKUPŠTINE SANDRU BOŽIĆ

Udruženja žrtava nasilja HAJR osudillo je aktuelne brojne verbalne, posebno medijske napade na narodnu poslanicu iz Pančeva, potpredsednicu Narodne skupštine Srbije Sandru Božić, izabranu sa liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

Naime, neočekivano veliki broj reakcija i komentara izazvala je fotografija poslanice Sandre Božić sa Konstitutivne sednice 13. saziva Narodne skupštine Republike Srbije.

 “Kako ispravno reagovati u slučaju Sandre Božić i kako protumačiti komentare o njenom telu, o njenom licu … ? Koliko je u svetu politike zaista važan izgled spram dela, koliko je to presudno u našem društvu!?

Žena se ne sme posmatrati kao objekat, iako je to donekle nametnuto današnjom (ne) kulturom, pogotovo žena u svetu politike, koja ne tako daleko u prošlosti, je samo uspevala da pliva po njenoj površini.

Nama kao ženama, koje se borimo protiv nasilja, protiv diskrimincija bilo kog tipa, nije dopušteno da tolerišemo seksističke komentare koji su preplavili internet i koje stoga osuđujemo”, reagovala je u ime udruženja i u svoje lično ime predsednica Udruženja žrtava nasilja HAJR, Hajrija Ramadani.

“Nasilje prema ženama kao i diskriminacija imaju mnogo pojavnih oblika.

Na svaki moramo odgovoriti.

Srbija je sve pravne okvire definisala i napravila neverovatan napredak u ovoj oblasti, ali ostaje nam da zajedno radimo na promeni svesti i prevazilaženju stereotipa koji stoje na putu pune implementacije i zaštite prava svake žene!”, rekla je Sandra Božić povodom reakcije Hajrije Ramadani i Udruženja HAJR.

Related posts

Leave a Comment