JUNIORKE ČETVRTE NA EVROPSKOM OLIMPIJSKOM FESTIVALU MLADIH

Ženska juniorska reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na XVI Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF 2022) u Slovačkoj.

Srbija je danas u utakmici za treće mesto izgubila od Poljske sa 3:2, po setovima 27:25, 32:30, 17:25, 22:25 i 15:12, posle 131 minuta igre.

Selektor Vladimir Vasović je na ovom takmičenju ukazao poverenje Lajkovčanki Stefani Pakić iz TENT-a, jedinom liberu naše reprezentacije, Aleksandri Uzelac i Vanji Ivanović iz lajkovačkog Železničara. Aleksandra i Stefana bile su vrlo značajne poluge u timu, a na današnjem meču Uzelac je osvojila 7 poena.

Sreća nije bila naklonjena našim odbojkašicama tokom prva dva seta, pa su ih Poljakinje dobile na razliku posle velike borbe. Neverovatno je da to nije demoralisalo naše reprezentativke koje su u trećem setu podigle nivo i ubedljivo ga dobile, a onda su ponovo bile dominantne u završnici četvrtog seta i izjednačile rezultat. Međutim, ekipa Poljska je takođe pokazala karakter i posle takvog preokreta naših devojaka uspela uspela da se vrati u meč i  u taj-brejku dođe do pobede.

Iako su ostale bez medalje, juniorke Srbije su ostavile odličan utisak.

Zlatnu medalju osvojile su juniorke Italije pobedom protiv Turske sa 3:1 (25:12, 27:25, 20:25 i 25:21).

Related posts

Leave a Comment