NA TRI MEĐUNARODNA FESTIVALA NAGRADE ZA „RAZIGRANO PERO”

„Razigrano pero”, najbolja literarna sekcija u Srbiji, osvojila je značajne nagrade  na tri međunarodna festivala dečije poezije i tako trijumfalno završila još jednu školsku godinu.

Niz značajnih priznanja za Literarnu sekciju „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” kojom rukovode Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović uspešno je nastavljen. Nakon druge pobede za redom na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije, 46 međunarodnih i republičkih nagrada i 21 objavljenog rada u zbornicima i zbirkama mladih pesnika, članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” završavaju školsku 2021/2022. godinu ovenčani novim priznanjima.

Na Međunarodnom festivalu humora za decu, koji već 34. put organizuje Narodna biblioteka „Dimitrije Tucović” iz Lazarevca, učenica 8. razreda Marija Jeremić osvojila je treću nagradu za pesmu „Muke jednog deke”, a pesma „Osmeh” učenice 7. razreda Ana Radovanović našla se među malobrojnim pohvaljenim radovima.

Prvi međunarodni festival „Na slovo Lj kaži ljubav” bio je takođe uspešan za članove „Razigranog pera”. Martin Mikić, učenik 7. razreda, osvojio je 1. nagradu za pesmu „Ljubav”, a Jovana Mijailović, učenica 5. razreda osvojila je 3. nagradu sa pesmom naslovljenom temom festivala u srednjoj kategoriji učenika od 5. do 9. razreda osnovne škole. Uspeh je tim veći što se među 900 učeničkih radova, a među desetoro nagrađenih, našlo dvoje članova naše sekcije.

Značajan uspeh ostvaren je i na 12. međunarodnom festivalu dečije poezije „Mašta i snovi”,  koji organizuje „Sirmijumart” iz Sremske Mitrovice, na kome su su se među nekolicinom pohvaljenih radova koji su ušli u Zbornik „Mašta i snovi” našle pesma učenice 5. razreda Irine Kojić „Svakom treba prijatelj” i pesma „Septembar” učenika 7. razreda Martina Mikića.

Related posts

Leave a Comment