PEPELJEVAČKI OSNOVCI OSVOJILI BROJNE NAGRADE, OD GAŠINOG PERA DO DOSITEJEVE ZADUŽBINE

Za učenike škole u Pepeljevcu, koja je Izdvojeno odeljenje lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, ova školska godina počela je uspešno, pa se tako i završava. Pepeljevački osnovcu su u ovoj školskoj godini osvojili brojne nagrade na prestižnim literarnim i likovnim konkursima.

Rezultate pepeljevačkih osnovaca u ovoj školskoj godini rezimirala je ponosno učiteljica Katarina Marković:

“Naime, učenici našeg IO su nagrađeni na 14. Konkursu Zadužbine “Dositej Obradović” u Beogradu. Nagrađeni su trećom nagradom za teks i ilustraciju pesme ”Ovčija firma“: Jana Đurić, Jana Macura, Stefan Jakovljević, Strahinja Matić, učenici III/5, pod mentorstvom učiteljice Gordane Stanojević i prvom nagradom za priču u slikama – strip za  delo ,,Trut i pčele“ , a autori su grupa učenika: Lazar Brdarić, Vuk Vukašinović, Lena Savković III/5 (mentor Gordana Stanojević) i Vukašin Arsenijević, Jovan Živojinović i Sara Radovanović IV/5  (mentor Katarina Marković).

Juče je bila dodela nagrada u Beogradu, koja je upriličena u Zoološkom vrtu. Išli su svi učenici. Prevoz je organizovala Opština Lajkovac. I ove godine smo naišli na razumevanje i podršku Opštine Lajkovac. Lokalna samouprava je kao i prethodnih godina razumela kreativni rad, zalaganje i vrednosti svojih đaka.

Nakon dodele diploma nagrađenim učenicima i obraćanja zvaničnika, imali smo priliku da odgledamo predstavu ,,Tajna bakinog tavančeta“ u izvođenju profesionalnog pozorišta za decu „Teatar Talija“ iz Beograda. Nagrađeni učenici su dobili po diplomu i prigodan poklon u duhu zadužbine, knjigu Dositejevih basni i druge čiji je autor eminentni Slobodan Stanišić.

Na konkursu “Vitezovo proleće 2022.” nagrađeni su učenici prvog, drugog i trećeg razreda. Uz poslednji broj časopisa Vietez za ovu školsku godinu stigle su i diplome i knjige. Učesnici ovog konkursa su bili u obavezi da urade tri likovna, ili tri literarna rada. Na konkursu je učestvovalo 13 učenika, od kojih je nagrađeno deset.

Najnoviji konkurs na kojem smo prošli zapaženo je 34. Međunarodni festival humora za decu u Lazarevcu. Kada su u pitanju likovni radovi, druga nagrada u kategoriji strip (mlađi uzrast) pripala je Stefanu Jakovljeviću, učeniku III/5, treća nagrada u kategoriji strip (mlađi uzrast) pripala je Magdaleni Mitrović, učenici I/5, ćiji je mentor učiteljica Gordana Stanojević. Vuk Vukašinovič, učenik III/5  dobio je drugu nagradu za humorističku poeziju za pesmu ,,Čudna farma“, a Jana Macura Pohvalu u istoj kategoriji za pesmu ,,Strašan pas Toma“ (mentor, učiteljica Gordana Stanojević).  Diplome za pomenuti festival biće dodeljene u septembru, kada Lazarevac obeležava Dane grada.

Ovo je samo deo nagrada koje će obeležiti našu školsku 2021/22.godinu. Kao veliki entuzijasti idemo dalje u nove radne i kreativne zadatke.”

Osvojene nagrade svedoče i o maksimalnoj posvećenosti radu i entuzijazmu učiteljica Gordane i Katarine, koje učenike iz male seoske škole u Pepeljevcu animiraju i prate na svim takmičenjima.

Related posts

Leave a Comment