IZGRADNJA SEOSKE KUĆE U PEPELJEVCU BIĆE ZAVRŠENA DO SEPTEMBA

Počela je druga faza dugo očekivane izgradnje Seoske kuće (doma) u Pepeljevcu, finansirana iz budžeta opštine Lajkovac, koja će imati višestruki značaj za selo.

Radove je  danas obišao predsednik opštine Andrija Živković sa saradnicima, konstatujući da su se napokon stvorili objektivni uslovi za izgradnju objekta:

„Grubi radovi su započeti pre mesec, mesec i po dana, a uveliko se odvija zidanje objekta koji će imati oko 250 kvadratnih metara. Vrednost radova je 25 miliona dinara. Očekujemo da radovi budu završeni u avgustu ili septembru, kada počinje fudbalska sezona za FK Pepeljevac. Seoska kuća će imati višenamensku funkciju, a pre svega će imati sve prostorije neophodne za fudbalski klub: svlačionice, toalete, ekonomat, vešeraj, prostor za sudije i za delegata. Imaće prostor za potrebe Mesne zajednice od 60 kvadrata,  koji će moći da koriste svi meštani Pepeljevca, veliku terasu i parking mesta, tako da će ovaj objekat biti ponos opštine Lajkovac i meštana Pepeljevca. FK Pepeljevac će imati mnogo bolje uslove za takmičenje u svom rangu i želim im mnogo uspeha u narednoj sezoni, a meštanima Pepeljevca da zgradu koriste u prave svrhe.“

Predsednik Živković je istakao da je isti projekat urađen i za MZ Vračević, a od raspoloživih sredstava u budžetu zavisiće da li će izgradnja krenuti ove ili sledeće godine. Opštinsko rukovodstvo će se potruditi da u narednom periodu sve mesne zajednice koje nemaju seoske domove dobiju određeni prostor, prvenstveno Vračević i Stepanje.

Predsednik Mesne zajednice Pepeljevac Radovan Milivojević podsetio je da je stari dom urađen davne 1947. godine i da se do danas ništa nije radilo na njemu:

„Mladi treba da se druže i ostaju na selu. Cilj svakoga od nas je da nam deca ostaju na ognjištu, što je kod nas čest slučaj, mnogo mladih se opredeljuje za život u svom rodnom kraju. Sada će imati prostorije potrebne za rekreaciju i sport, sve što je neophodno za druženje i normalan život mladih.“

Related posts

Leave a Comment