DOSTOJNA SMENA GENERACIJA RUDARA DAVALACA KRVI

U nastavku junskih planiranih akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta Lajkovac i Instituta za transfuziju Beograd, danas je realizovana akcija na Kolubarinom kopu – Radljevo.

Za četiri i po sata, koliko je akcuja trajala, odazvalo se 36 Kolubarinih rudara. Od 36 potencijalnih davalaca, krv je danas dalo 29 rudara, od kojih je njih šestoro krv dalo po prvi put, dok sedmoro nije moglo dati krv iz medicinskih razloga. Inače, plan današne akciji bio je 25 davalaca. Podsećamo, da se nedavno, 1. juna, akciji na kopu Tamnava – Zapadno polje odazvalo 60 rudara.

Svim davaocima, učesnicima akcije, podeljene su majice, zahvalni obrok i hemijske olovke, napominju organizatori.

Trend povećanja broja novih davalaca krvi među rudarima Kolubare se nastavlja, a evidentna je i prirodna, dostojna smena generacija i na planu humanosti, potvrdila je volonter Crvenog krsta i koordinator današnje akcije Snežana Lacmanović, najavljujući i treću junsku akciju u Lajkovcu:

“Ono sto je generalni utisak današnje akcije je broj davalaca koji su prvi put dali krv. Ako je ovo prirodna smena generacija, možemo sigurno reći, da rudari imaju dostojne naslednike

Treća junska akcija je krajem meseca u Lajkovcu, čime i polako zaokružujemo našu letnju kampanju, u kojoj smo vec deceniju i više neprikosnoveno prvi u Srbiji. Dobro zdravlje davaocima i veliko hvala na njihovoj nesebičnosti!”

Related posts

Leave a Comment