LJUBICA MILOVANOVIĆ PONOVO DONIRALA KNJIGE LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Fond knjiga biblioteke Srednje škole “17 septembar”u Lajkovcu  obogaćen je delima Desanke Maksimović, poklonom Ljubice Milovanović, prvog direktora “Leptirića”, dipl. defektologa-logopeda , učitelja u  penziji.

“Najčešći motiv u poeziji Desanke Maksimović je bila ljubav,odnos prema svetu, poziv ljudima da budu dobri, plemeniti, ponositi, postojani, da poštuju ljude  drugačijih uverenja i načela, mišljenja, boja i vera i da budu strogi prema svojim manama kao i prema tuđim. Kroz svoje pesme isticala je slobodu, odanost, hrabrost, dobrotu i nekoristoljublje”, rečeno je povodom donacije upravo knjiga Desanke Maksimović lajkovačkoj srednjoj školi.

“Želja gospođe Ljubice Milovanović je da srednjoškolci čitajući dela Desanke Maksimović imaju pravi putokaz u svom životu. I sama je život posvetila obrazovanju mladih ljudi. Tokom službovanja u Lajkovcu dala JE značajan doprinos sredini u kojoj je i živela.

U maju mesecu učenici Srednje škole u Lajkovcu posetili su ,,Desankinu školu”, u kojoj se nalazi stalna izložbena postavka o životnom i književnom putu Desanke Maksimović. Poklonima se uvek obradujemo, dragoj učiteljici želimo dug i miran život”, kaže direktorka škole Kosana Grčić.

Related posts

Leave a Comment