LEPTIRIĆI NA FESTIVALU ZMAJEVA

Deca iz PU “Leptirić“ predstavljala su ustanovu na Festivalu zmajeva na Rajcu koji je 26. maja organizovala Predškolska ustanova „Kaja“ iz Ljiga.

“Lajkovačku ustanovu je predstavljalo 20 predškolaca koji uskoro završavaju pripremno predškolski program iz Jabučja, Bajevca, Stepanja, Slovca, Pridvorice i Ratkovca, kao i vaspitačice Jelena Petrović, Jelena Jovanović i Jasmina Petrović.

Nakon otvaranja Festivala predškolci su imali priliku da uživaju u predstavi za decu „Zmaj golubijeg srca“. Sa svojim vaspitačima i volonterima angažovanim od strane domaćina, predškolci su nakon predstave pešačili do Viteškog sela, gde su imali priliku da se upoznaju i druže sa vitezovima i princezama, nakon čega su se i sami oprobali u viteškim igrama koje su primerene njihovom uzrastu. Pre samog kraja festivala i puštanja zmajeva, deca su učestvovala u radionicama koje su bile edukativnog i zabavnog karaktera”, rekli su u “Leptiriću”, rezimirajući utiske sa ovog neobičnog i za decu veoma zamimljivog festivala.

U PU “Leptirić” takođe napominju, da predškolci završavaju pripremni predškolski program 10. juna kada će, umesto završne priredbe koja je unazad godinama organizovana, biti upriličeno završno veče u dvorištu vrtića.

Kako saznajemo, do završetka radne godine predškolce očekuje program Baletskog studija „IN“ koji će za generaciju dece rođene 2015/2016 godine biti održan u vrtiću.

Inače, naglašavaju iz ustanove, ova generacija biće upamćena i po tome što je prva koja je ovaj program započela i završila u novoizgrađenom objektu PU “Leptirić“.

Related posts

Leave a Comment