STRMOVO OSVOJILO BOD, ŽELEZNIČAR I ZADRUGAR PORAŽENI

Juče je odigrano kompletno 24. kolo Kolubarsko-mačvanske zone, u kojem su lajkovački klubovi imali slab bilans. Železničar je, po principu „vruće-hladno“ ponovo napravio sebi problem porazom na svom  stadionu od valjevskog Radničkog sa 4:2. Zadrugar je lagano i ubedljivo poražen u Valjevu od Budućnost Krušika sa 4:0, dok je Strmovo teškom mukom spaslo bod protiv mioničke Ribnice na svom stadionu.

Železničar je dva puta vodio protiv Radničkog, ali ni to nije pomoglo da dođu do pobede, naprotiv: motivisani gosti su pred kraj utakmice postigli dva gola za četiri minuta i osvojili sva tri boda. Železničar je poveo u 34. minutu preko Luke Živanovića, Radnički izjednačio golom Bankovića u 45. minutu. Domaći tim je poveo u 53. minutu pogotkom Kostadinovskog, a Simeunović je u 65. minutu izjednačio na 2:2. Posle toga gostujući tim postepeno preuzima inicijativu i golovima Đurića u 83. i Živanovića u 86. minutu dolazi do visoke pobede od 4:2.

Zadrugar igra dosta lošije u drugom delu prvenstva, tako da nije uspeo da se ozbiljnije suprostavi lideru. U prvih pola sata Budućnost Krušik je promašila nekoliko odličnih šansi, njeni fudbaleri su pogodili stativu i prečku, ali i došli do vođstva u 29. minutu golom spretnog Sofronića. Pred sam kraj poluvremena na 2:0 povisio je Janković. Posle odlične akcije Valjevaca u 61. minutu, u kojoj je učestvovalo više fudbalera, strelac je bio Milanović. Iz tog perioda igre beležimo šansu za Zadrugar –  Jerinić je šutirao iskosa i za malo bio neprecizan. Konačan rezultat postavio je veteran Đukić sjajnim golom glavom u 77. minutu.

Posle sjajnog niza pobeda, Strmovo 1968 juče se puno namučilo sa Mioničanima, koji su poveli već u 16. minutu golom Dragojevića. Uz puno napora i nervoze, koja je sankcionisana sa četiri žuta kartona, domaći tim dolazi do izjednačenja u petom minutu zaustavnog vremena pogotkom Nikolića.

Dva kola pred kraj prvenstva ponovo se zakuvalo pri dnu tabele. Strmovo je definitivno obezbedilo opstanak, dok je još uvek sve neizvesno za Želju, a istopila se i zaliha bodova Zadrugara. Ukoliko ispada samo jedan klub onda je prilično izvesno da će lajkovački klubovi opstati u Zoni. U najtežoj situaciji je Drina, koja na poslednjem mestu sa 21 bodom ima tri boda manje od Železničara, a pritom je slobodna u poslednjem kolu. Vladimirci imaju bod više, 25, ali su slobodni ovog vikenda. Borac takođe ima 25, Cer i Zadrugar po 26. To su timovi koji moraju biti koncentrisani do kraja.

U pretposlednjem kolu, koje se igra ovog vikenda, igra se lajkovački derbi između Zadrugara i Železničara, dok Strmovo, potpuno rasterećeno sa 30 bodova, gostuje drugoplasiranom Vrelu.

U poslednjem kolu Zadrugar gostuje Ceru, Železničar dočekuje Ribnicu, a Strmovo lešnički Borac.

Related posts

Leave a Comment