USPEH RAZIGRANOG PERA NA 16. MEĐUNARODNOM FESTIVALU „DJEČIJE CARSTVO” U BANJALUCI

Literarna sekcija „Razigrano pero” lajkovaćke OŠ „Mile Dubljević” ostvarila je značajan uspeh na 16. međunarodnom festivalu dečije poezije „Dječije carstvo” koje tradicionalno organizuje udruženje Kultart iz Republike Srpske. 

Među 8000 pesama na srpskom jeziku, učenika osnovnih škola iz cele Evrope, odabrano je 70 literarnih radova koji su ušli u finale festivala koje je, uz prateći program za finaliste, održano krajem prošle sedmice u Banjaluci. Tri člana „Razigranog pera” našla su se među finalistima i sve troje imalo je zapažen uspeh.

Andrej Vukašinović, učenik petog razreda, osvojio je 2. nagradu za pesmu „Ljubavni jadi đaka petaka”, a Marija Jeremić, učenica 8. razreda,  osvojila je 3. nagradu sa pesmom „Tren”.

Pesma „Put ljubavi” Anite Prodanić, učenice 7. razreda, pohvaljena je i uvrštena u zbornik festivala u kome su se našle i Andrejeva nagrađena pesma i čak dve Marijine pesme, nagrađena „Tren” i pohvaljena „Uberi mi zvezdu”.

Svečanom proglašenju i pratećim programima u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci, koji su uključivali druženje sa poznatim dečijim piscima Perom Zupcem, Slobodanom Stanišićem, Tode Nikoletićem, Dušanom Pop Đurđevim, tokom dva dana prisustvovali su Andrej Vukašinović i Marija Jeremić sa svojim roditeljima.

Mentorke nagrađenih učenika Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanovvić nagrađene su diplomama za uspešan i predan mentorski rad sa talentovanim učenicima.

Related posts

Leave a Comment