REALIZOVAN DAN OTVORENIH VRATA U LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Danas je u Srednjoj školi “17. septembar” u Lajkovcu, u koju će u junu biti upisano 120 učenika na četiri obrazovna profila, realizovan Dan otvorenih vrata za osmake, odnosno za buduće srednjoškolce.

“S obzirom da se osmaci bliže kraju osnovnog obrazovanja, sve im je bliži trenutak odluke i opredeljenja za određenu srednju školu i određeni obrazovni profil. U srednjoj stručnoj školi u Lajkovcu organizovan je Dan otvorenih vrata i na taj način je budućim srednjoškolcima omogućeno da se upoznaju sa raspoloživim pojedinačnim obrazovnim profilima, sa samim nastavnim prostorom i nastavnim sredstvima, kao predmetnim profesorima i školskim drugarima.

Tom prilikom, učenicima su predstavljena četiri obrazovna profila: elektrotehničar računara, tehničar mehatronike, ekonomski tehničar i bravar-zavarivač. Za svaki od navedenih profila predviđen je upis za 30 učenika po jednom obrazovnom profilu.

Malim maturantima predstoji najpre polaganje završnih ispita, na kojima im želimo puno sreće, kao i mudrost u izboru njihovog novog, srednjoškolskog  životnog puta, odnosno buduće karijere”, rekla je direktorka škole Kosana Grčić.

S obzirom na atraktivne obrazovne profile, opremljenost kabineta i uslove kompletno rekonstruisane školske zgrade, postignute rezultate prethddnih generacija, raspoloživi profesorski kadar i brojne benefite za buduće srednjoškolce, očekuje se veliko interesovanje za upis učenika upravo u lajkovačku srednju školu.

Related posts

Leave a Comment