VASKRŠNJA VOŽNJA BICIKLISTA “ĆIRE”

Biciklistička sekcija lajkovačkog PSD Ćira, realizovala je danas po prvi put Vaskršnju biciklističku vožnju lokalnog karaktera, stazom dugom skoro 50 kilometara. Ideja je, da se za praznike bude sa prijateljima u prirodi, promocija zdravih stilova života i sistema vrednosti koje decenijama društvo promoviše. Nakon Božićne šetnje, koja se već ustalila, u organizaciji “Ćire” dobijamo i Vaskršnju vožnju.

U ime organizatora, Vladan Jakovljević je najavio, da će ova akcija prerasti u tradicionalnu, a sabirajući utiske sa današnje akcije je rekao:

“Od pre par godina počeli smo za Božić šetnju na Čovci, simbolično kao promociju zdravog načina života i planinarenja, uz posetu manastiru Sv.Georgija u Ćelijama. Od ove godine na Vaskrs počinjemo nešto slično sa biciklističkom vožnjom. Ovim akcijama nije bitna masovnost, već da na ove nama najveće praznike budemo u prirodi i sa svojim prijateljima i promovisemo ono što volimo.

Ove godine Biciklistička sekcija Planinarskog društva Ćira Lajkovac imala je u ponudi tri staze. Pošto nije bilo učesnika za kraće, odvezena je bila duža staza od 49,3km od Lajkovca preko Pepeljevca- Bogovadje- Latkovica- Jajčica – Cvetanovca – Ljiga- Dučica – Nanomira – Bogovađe i nazad do Lajkovca.

Polazak je bio sa platoa ispred opštine Lajkovac u 11:30, a nešto kasnije,  iz blizine krenuli su put manastira Bogovađa i članovi lajkovackog moto kluba TNT.

Na pauzu u Bogovađi, simbolično ispred stare “ćirine” železničke stanice, kuda je išao nama u ovim krajevima drag voz koji je doneo prosperitet ovom mestu, učesnici su napravili mini takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima.

Pobednik je iz redova  stare Ćirine garde, Dragan Radovanović Foka.

Uz pozdrav Hristos Voskrese, u ime lajkovačkih planinara, želimo Vam srećan i blagosloven praznik.”

Related posts

Leave a Comment