U SREDU ZASEDA LOKALNI PARLAMENT

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je četrnaestu po redu u ovom sazivu redovnu sednicu lokalnog parlamenta za sredu 20. aprila sa početkom u 9 časova. Nakon stabilizacije epidemiološke situacije, vezanu za pandemiju korona virusa, skupštinska zasedanja su se uveliko vratila i ponovo ustalila u Gradskoj kući.

Na dnevnom redu aprilskog zasedanja lokalnog parlamenta su samo tri tačke, ali izuzetno važne.

Odbornici Skupštine opštine Lajkovac treba najpre da se izjasne o Predlogu Odluke o usvajanju teksta Ugovora o javno – privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mere uštede električne energije na teritoriji opštine Lajkovac.

Preostale dve tačke dnevnog reda, vezane su za javno pravobranilaštvo.

Naime, nakon Mionice, kao što je već u više navrata i najavljivano, i opština Lajkovac istupa iz Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Opština Lajkovac je iz razloga bolje efikasnosti funkcionisanja odlučila da izađe iz zajedničkog pravobranilaštva.

Lokalni parlament treba da se izjasni o predloženoj Odluci o istupanju opštine Lajkovac iz Zajedničkog praviobranilaštva, a potom i o predloženoj Odluci o Zajedničkom pravobranilaštvu opština Lajkovac i Ljig.

Sve tri odluke dobile su već zeleno svetlo Opštinskog veća opštine Lajkovac, a svoju konačnu verifikaciju dobiće upravo na predstojećem zasedanju lokalnog parlamenta.  

Related posts

Leave a Comment