USPEŠNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Današnjoj, trećoj po redu martovskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Lajkovac, realizovanoj na platou kod Pošte u centru Lajkovca,  odazvala su se 74 davaoca, od kojih je 63 dalo krv.  

Devetoro mladih je danas probudilo heroja u sebi i po prvi put dalo krv, a u današnjoj akciji krv je dalo 9 žena.

Radnik “Elmonta” Dejan Tasić (42) je danas 63. put dao krv: “Dati krv, znaći život! To znači produžiti nekome život, dati mu novi život. Većina mojih kolega su višestruki davaoci i mi to činimo na svaka tri meseca. Svi treba da se priključe i da to ćine, ovo je nešto baš humanitarno. Ovo je konkretan način da čovek bude human i time nekome stvarno pomogne. Svi koji to mogu, treba da daju svoj doprinos!”

Mile Mašković iz Instituta za transfuziji krvi Srbije je negde oko podneva rekao, da i treća martovska akcija protiče odlično i da u nastavku akcije očekuju lajkovačke srednjoškolce, podsetivši da su juče među njima održali edukaciju na temu dobrovoljnog davanja krvi.

Mašković je najavio naredne akcije na kopovima u Novom naselju i generalno Tamnavi – Zapadno polje, ali i akciju u Lajkovcu krajem juna, koja će iz transfuziomobila biti premeštena u odližnji Klub penzionera.

Lajkovčani su i danas, očekivano, bili na visini zadatka na planu humanosti.

Related posts

Leave a Comment