PETARDA ŽELEZNIČARA, REMI STRMOVA PROTIV LIDERA

Dugo očekivana ubedljiva igra i pobeda fudbalera Železničara! U 15. kolu Kolubarsko-mačvanske zone Železničar je danas isprašio Borac iz Lešnice sa 5:0 (3:0).

Strelci su bili: Torbica u 7, Tomić u 14, 30. (jedanaesterac) i 70. i Gajić u 78. minutu.

Rezultata je mogao biti i ubedljiviji da je Torbica realizovao još jedan penal.

Dve pobede u dva kola rezultat je koji daje nadu da će najstariji i najugledniji lajkovački fudbalski klub obezbediti opstanak u zonskom rangu. Pogotovo što treba imati u vidu da će se u prolećnom delu igrati samo 12 kola i da će Železničar jednom biti slobodan.

Strmovo 1968 je gostovalo lideru, ekipi Budućnost Krušika, i osvojilo jedan bod. Najveći deo utakmice igrao se na sredini terena, uz vrlo malo šansi za pogotke. Dobru šansu imalo je Strmovo u 70. minutu kada Dunjić u kaznenom prostoru Valjevaca zamalo nije uspeo da obiđe golmana Milinkovića, koji mu je ipak skinuo loptu sa noge. Budućnost Krušik je pravila pritisak u završnici susreta, ali su borbeni fudbaleri Strmova uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Zadrugar je bio slobodan u ovom kolu jer je trebalo da se sastane sa Slogom iz Bogosavca, koja je istupila iz takmičenja. Zbog toga se prolećni deo igra sa neparnim brojem klubova – 13, pa će u svakom kolu jedan tim biti slobodan.

Posle 15 odigranih kola (a 14 priznatih) Zadrugar je na sedmom mestu sa 18 bodova, Železničar na pretposlednjem sa 11, a Strmovo na poslednjem sa 10 bodova.

Narednog vikenda se sastaju Strmovo i Železničar, dok Zadrugar dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca.

Related posts

Leave a Comment