ASFALT U POPOVIĆIMA U STEPANJU           

Asfalt je stigao i u Popoviće u Stepanju, tako da opštinsko rukovodstvo polako ispunjava dogovore načinjene u lokalnom parlamentu i sa ljudima iz MZ Stepanje.

Potvrdio je to i predsednik Andrija Živković obilazeći radove na asfaltiranju u ovom lajkovačkom selu.

“U Stepanju smo u proteklom periodu dosta toga uradili kada je putna infrastruktura u pitanju. I ovu deonicu gde su Popovići dobrim delom smo uradili 2018. godine, ostao nam je tada deo od 150m da završimo, koji je izuzetno zahtevan, pogotovo u zimskom periodu jer je posle obilnih padavina voda nosila ceo put. Deonica je jako važna za ovaj deo Stepanja jer u tom delu ima pet domaćinstava sa puno dece a oni su budućnost sela. U narednom periodu u Stepanju treba da se uradi još jedan put koji povezuje ovaj sa drugim delom sela, zaseokom Gujari i to ćemo sigurno uraditi uskoro. Nedostaje im Mesna kancelarija tj. jedan manji seoski dom za meštane i to će biti prioritet. Nadam se da ove godine završimo projekat, a naredne budžetske godine ćemo ući u radove. Za ovu godinu je u planu seoska kuća u Pepeljevcu čiji radovi će krenuti krajem meseca, u drugoj polovini godine da uradimo seoski dom u Vračeviću, a naredne godine to isto za Stepanje.

Ovim današnjim radovima mi smo rešili putnu infrastrukturu u Stepanju, jedino nam preostaje duža deonica koja prolazi kroz Gornje Popoviće  a izlazi na zaseok Gujare. Ako bude pomoći države i tu deonicu ćemo uskoro uraditi, ali nam je jako bitno da sve zahteve MZ Stepanje mi polako realizujemo i mislim da su stanovnici ovog sela itekako zadovoljni, jer će imati bolje uslove za život nakon izgradnje i seoske kuće koja je takođe planirana da se uskoro uradi.”


Zoran Popović, član Saveta MZ Stepanje, zadovoljan je asfaltiranjem nezgodne deonice puta u njihovom selu:

“Za meštane Stepanja, mene i moje komšije ovaj put puno znači jer ja imam troje dece, i drugi ljudi isto pa nam je put preko potreban. Ovde se nekada nije moglo proći uopšte, pogotovo zimi, jer je put često presipan, ali kiše padnu i odnesu sve. Sada asfalt rešava taj problem trajno, nadam se da ćemo ubuduće i mi živeti kao sav normalan svet.”

Predsednik Živković ističe da su svi putevi izgrađeni ove godine finansirani iz lokalnog budžeta, a trebalo bi biti pomoći i iz Puteva Srbije, čime bi bila nastavljena praksa iz proteklih godina.

“Ono šta je prioritet za opštinu Lajkovac i za šta tražimo pomoć države jeste izgradnja obilaznice koja bi trebala da krene 2023.god početkom radova na izgradnji Koridora Vožd Karađorđe. U ovoj godini očekujemo nastavak radova na regionalnom putu prvog B reda Lajkovac-Valjevo, gde je prošle godine završena prva faza, u prvim prolećnim mesecima očekujem da se završi druga faza do Pepeljevačke rampe, a već u drugoj polovini godine da nastavimo rekonstrukciju cele ulice Vojvode Mišića kroz centar Lajkovca i do OMV pumpe na Ibarskoj magistrali. Taj put je jako opterećen I zato je u lošem stanju, pa očekujemo finansiranje od strane Puteva Srbije, jer projekat nije jeftin i koštaće preko 300 miliona dinara. Iskreno se nadam da će nastaviti da finansiraju rekonstrukciju tog državnog puta jer spaja Lajkovac sa Valjevom tj. sa Ibarskom magistralom.”

Related posts

Leave a Comment