FILM “LETO KAD SAM NAUČILA DA LETIM”

Na repertoaru lajkovačkog bioskopa u utorak 22. marta je film „Leto kad sam naučila da letim“. Planirane su dve projekcije, od 16 i od 18 časova. Cena karte za učenike je 250 dinara, a za ostalu publiku 350 dinara.

“Leto kada sam naučila da letim” je nežna priča o odrastanju i pomirenju, srpski porodični film iz 2022. godine. Reditelj filma je Radivoje Andrić, po scenariju Ljubice Luković. Temelji se na istoimenom romanu Jasminke Petrović.

“Leto kada sam naučila da letim” nije samo prvi film Raše Andrića posle hitova “Kad porastem biću kengur, “Munje!” i “Tri palme za dve bitange i ribicu”, sa kojima je stekao status kultnog reditelja, već je i pravo osveženje za publiku, jer na veliko platno donosi uzbudljivu, romantičnu  i toplu komediju o odrastanju kakve dugo nije bilo u našim bioskopima. 

U filmu glume: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević …

Sniman je na lokacijama u Beogradu, zatim u Hrvatskoj tokom septembra i oktobra 2020, na lokacijama u Starom Gradu, Jelsi i drugim mestima na ostrvu Hvaru.

Premijera je prvobitno bila najavljena za jesen 2021, ali je film zvanično počeo da se prikazuje ove  godine. Premijera je bila 16. februara u beogradskoj Kombank dvorani.

SADRŽAJ:

Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić).

Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je ‘’pa ka o’’, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne.

Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

Dakle, u utorak 22. marta, u okviru martovskog programa Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, na repertoaru lajkovačkog bioskopa su dva najaktuelnija filma: dve projekcije filma „Leto kad sam naučila da letim“, od 16 i od 18 časova i film “The Batman” od 20 časova.

Related posts

Leave a Comment