U PETAK STARTUJE POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE, U JURIŠU NA TITULU ŽELEZNIČAR DOČEKUJE UB

Kreće rasplet u Banka Poštanska štedionica Superligi Srbije za odbojkašice, odnosno počinje polufinalna serija plej-ofa, u kojoj su se našla realno četiri najbolja srpska tima.

Prvi mečevi se igraju u petak, 18. marta.  Železničar će u Lajkovcu dočekati Ub u 19 časova, dok će u isto vreme Jedinstvo u Staroj Pazovi ugostiti Crvenu zvezdu.

Druge utakmice će se odigrati u ponedeljak, 21. marta. Utakmica Crvena zvezda – Jedinstvo odigraće se od 17 časova, uz direktan prenos na RTS 2, dok će meč Ub – Železničar početi u 19 časova.

Eventualne treće utakmice na programu su u četvrtak 24. marta. Plasman u finale izboriće ekipe koje ostvare dve pobede. U slučaju da se polufinalna serija plej-ofa završi 21. marta, finalna serija će početi u četvrtak 24. marta.

Železničar je u ovu sezonu, kao i u svaku prethodnu, ušao vrlo ambiciozno. Predsednik Živorad Lazarević, a sada i sportska direktorka Ivana Lazarević, uvek očekuju najviše domete. Šampionska titula je cilj i imperativ, pogotovo što Železničar pred svojim navijačima nije uspeo da odbrani trofej Kupa Srbije. Sastav Branka Kovačevića s punim pravom juriša na titulu jer je, uz Crvenu zvezdu, pokazao najviše ove sezone.

S druge strane, Železničar je oslabljen jer do kraja plej-ofa ne može računati na odličnog blokera Ljubicu Milojević, zbog ozbiljne povrede. Zato je sada vrlo važan potpuni povratak mlade Aleksandre Uzelac, koja je jedna od uzdanica trenera Kovačevića tokom cele sezone.

Treba reći da su Lajkovčanke dobile Ub u svim mečevima ove sezone, ali komšijski tim poseduje izvanredan kvalitet i iskustvo, tako da za predstojeće polufinalne utakmice treba biti maksimalno spreman i koncentrisan.

U petak u Lajkovcu, očekuje se odlična odbojka i puna Sportska hala, uz maksimalnu podršku publike odbojkašicama u jurišu na titulu.

Related posts

Leave a Comment