FANTASTIČNA IGRA I UBEDLJIVA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA U DERBIJU PROTIV UBA

Fantastičnom igrom od početka do kraja utakmice večeras je u Sportskoj hali Lajkovac, u derbiju 17. kola Superlige Srbije, Železničar savladao Ub sa ubedljivih 3:0 (26:24, 25:19, 25:16). Tim Branka Kovačevića dobio je ovaj meč dosta lakše nego što se očekivalo, za 80 minuta igre.

Lajkovačke odbojkašice su na startu svakog seta pravile veliku prednost, koju bi Ubljanke sustizale od sredine seta, ali u svakom narednom osvajale su sve manje poena, da bi u trećem stale na 16. Posle izgubljenog prvog seta pao je nivo igre odbojkašica Uba, pravile su dosta grešaka (30 u odnosu na 20 Železničara), ali to ne umanjuje izvanrednu igru Železničara, u kojoj je dirigent bila Ana Antonijević, a koju su karakterisala raznovrsna i sjajna rešenja u napadu.

Uz Antonijevićku, sjajne su bile Batinić i Mirosavljević, zatim Milojević, Ivanović, Kutlešić i Vujević. Posebno treba istaći mladu Vanju Ivanović, koja je provela skoro celu utakmicu na parketu jer Uzelac nije dovoljno oporavljena. Osamnaestogodišnja Ivanović je u potpunosti iskoristila poverenje Branka Kovačevića, igrala sa dosta samopouzdanja, što će za tim dosta značiti u plej-ofu.

Najefikasnija u timu Železničara bila je Barbara Batinić sa 19 poena, Mirosavljević je osvojila 13, Kutlešić 9, Ivanović 8, Milojević 4 i Antonijević 1. Najviše poena u ekipi Uba osvojile su: Vučićević 9, Kecman 8, Gligorić 7 i Ranković 6.

Rezultati ostalih utakmica 17. kola: Crvena zvezda – Klek 3:0, Inđija – Jedinstvo 0:3,  Partizan – Spartak 3:0 i TENT – Srem 3:1.

Tabela: Jedinstvo 46 (15-2), Železničar 44 (15-2), Crvena zvezda 40 (13-4), Ub 32 (12-5), TENT 31 (10-7), Partizan 18, Inđija 15, Srem 13, Spartak 12 i Klek 4.

U poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva Železničar gostuje u Subotici, a derbi se igra u Staroj Pazovi, gde Jedinstvo dočekuje Crvenu zvezdu. S obzirom da očekujemo da će Želja osvojiti sva tri boda protiv Spartaka, rezultat utakmice u Pazovi odlučiće da li naš superligaš u plej-ofu startuje sa prve ili sa druge pozicije.

Related posts

Leave a Comment