PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, 26 NOVOZARAŽENIH; 790 NOVOZARAŽENIH U JANUARU

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još pet osoba; u Valjevu su preminule  četiri osobe i u Lajkovcu jedna. Ovo je 65.-ta žtva korone na području lajkovačke opštine. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno 896 osoba, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubilo 65 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 292 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno 26 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Tokom januara na području Lajkovca registrovano je ukupno 790 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 376, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 3920  obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3717 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 46082.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 146 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 15  pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 21 kovid pacijenata, od kojih je 14 nevakcinisanih i 7 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 31. januara:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 30. januara:

Related posts

Leave a Comment