JEDNA OSOBA PREMINULA, 40 NOVOZARAŽENIH

U odnosu na prethodni izveštaj, u Kolubarskom okrugu je od posledica infekcije korona virusa preminula još jedna osoba i to sa područja Lajkovca. To je 64. –ta žrtva pandemije korona virusa na području Lajkovca.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 472 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno 40 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Od početka januara na području Lajkovca registrovano je 340 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 316, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 3658  obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3267 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 41399.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 878 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 64 osobe.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 94 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 13  pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 11 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i troje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 19. januara:

Related posts

Leave a Comment